Til våren kommer storken!!!

Fleur208 views

Til våren blir familien beriket med et lite jentebarn, noe som gir inspirasjon i forhold til å kreere noe nytt med organiske materialer. 🙂 Med forholdsvis få blomster og enkle teknikker, kan man lage de kuleste former og figurer. I dette innlegget kan du være med når jeg lager en stork av lyng, strå, noen blader og et par kanelstenger. Bli med videre da vel, så får du kanskje noen ideer til f.eks babyshower, barselgave eller barnebursdag 🙂 Fantastiske sjokoladecupcakes kan jeg også friste med 😉

Myten om at storken bringer barn til verden er jo ganske så søt, men hvorfor har en stork fått det ærefulle oppdraget? 🙂 Jo da, grunnen til at det er blitt sånn, henger sammen med storken som fruktbarhetssymbol, samt at den hadde tilsynelatende størrelsen som skulle til for å bære et spedbarn i nebbet. 🙂

Storken har jeg formet med «trespon» og myrtetråd. Se gjerne på et stilisert bilde av en stork og form etter den. Materialer som høstlyng og strå har jeg viklet på formen med myrtetråd.. 🙂 Selv synes jeg det var greit å starte i bakenden.

Jeg jobbet meg så oppover halsen og videre til toppen av hodet. Startet så ytterst på nebbet og jobbet meg mot hodet. Her ser du jeg har valgt å ha Sølvtråd som materiale med noen «tuster» stikkende ut.

Alle materialene må være godt festet, men samtidig bør du benytte så lite streng som mulig, både av estetiske og miljømessige grunner. 🙂

Myten om at storken (som også var symbol på lykke og velstand) kom med babyer ble utbredt i VestEuropa i løpet av 1800-tallet. Tidsånden var ikke moden for at foreldre snakket til barna om forplantning. Derfor ble det en utbredt forklaring å fortelle spørrelystne barn at nyfødte babyer kom flygende­ med storken. 🙂

BAKETID!! :) Disse sjokoladecupcakes er de beste jeg vet! Og må derfor dele dem med deg igjen. Det finnes ingen som smaker bedre! De har en så fyldig, ren og fløyelsmyk sjokoladekrem at det nesten ikke er sant! 😉

Disse er det mye godt i kan du tro… Får du vann i munnen nå? 😉

Pynten kan man selvfølgelig lage selv, men denne gangen valgte jeg disse sjokoladestjernene fra Dr. Oetker.

Må litt tilbake til storken også før du få oppskrift på herligheten… 😉 Her ser du to lange kanelstenger som utgjør storkens bein. Storken er satt på en litt tykk og stødig grein som er festet i en trefot.

Til slutt er storken satt på et fat dekorert med eføy, roser, snøbær, litt høstlyng/Calluna og kongler. Oasis er benyttet her. 🙂

De luftige, hvite bladene og noen strå har jeg limt på til slutt. Tips: Har du lyst til å ha friske blomster f.eks i enden på storken setter du bare inn litt fuktet oasis.

Oppskriften på disse lekkerbiskene får du her i et annet innlegg.

Tips: på søstrene Grene har de en del rimelige og brukandes ting. Som f.eks. dette settet med kakeboks, fat, kopper og servietter. Litt smart å ha med seg hvis du vil overraske noen med et besøk, eller hva? 🙂


Den gåtefulle storken

Ha det godt så lenge til vi «møtes» her inne neste gang. Her ser du forresten hvordan man lager «kremroser». Varm klem fra meg til deg. Hilsen Fleur 🙂

Legg gjerne inn en kommentar