Tulipaner, vår og nytt liv..

Fleur2374 views
Tulipaner, vår og nytt liv..

IMG_2917

IMG_2918

Her har jeg fylt en enkel, rund glassvase med tulipaner (lite saftspente for lett å kunne bøyes/ de har ikke vært i vann og er derfor litt slappe når de legges i bollen). Tulipaner er jo kjent for å vokse i alle retninger, så det skal bli gøy å se hvor de vil nå med litt tvang;) Har samlet Kattlabber en stund som passer fint til å flyte i vannet. Vaktelegg og brune fjær fra perlehøns gjør det hele komplett:) Pyntestreng (utstrekt buljongtråd) har jeg festet rundt bollen og limt på fjærene med limpistol.

Teknikk: Arrangement/løse blomster arrangert i vase/bolle

Vakteleggene og fjær er kjøpt på Panduro

Pyntestreng fås i mange ulike farger og kan kjøpes i en del blomsterbutikker. Her har jeg brukt en i dus, grønn.

 

IMG_2944

Harepusen har jeg fått av en venninne. Synes den er så flott at den står framme hele året. 🙂

 

IMG_2948

På de to siste bildene ser du at tulipanene har begynt å vandre litt (dag 2).

Tips: Tulipaner kuttes rett av med en god, skarp kniv (ikke skråsnittes slik som f.eks. roser). Bruk lav vannstand i vasen, slik at de ikke får drukket så mye vann.. de trekker nemlig fra hele stilken. I dette arbeidet ligger de jo litt i vann, så her viker vi litt fra regelen 😉

Sett alltid blomstene kaldt på natten eller når du ikke er hjemme. Jeg garanterer deg at blomstene får nesten dobbel så lang levetid!

På det siste bildet kan du så vidt se at jeg har plassert en lysholder med et telys i selve blomsterarbeidet. Det gir et koselig og varmt lys og fremhever blomstene på en vakker måte.

Håper du får lyst til å lage et lignende arbeide. Du trenger ikke bruke akkurat samme materialer, prøv deg fram og lek litt:)

Lykke til!

Hilsen Fleur 🙂