Vakre nyper på en snor

Fleur3035 views

Enkel nypekrans rundt lysene

Ja, jeg gir meg ikke med nyper enda, for de er fortsatt fine å høste inn. De modnes litt ulikt og har derfor en ganske lang sesong. I det jeg holdt på å ta bilder her forleden, kom jeg på en ny måte å dekorere med dem. Hvorfor ikke ganske enkelt tre nyper på streng og feste de til lysene. Dette kan du selvfølgelig gjøre med andre type frukt eller bær også. Her viser jeg kun en helt enkel måte å gjøre det på, men ideen kan vi selvfølgelig utvikle mer etter hvert. Tenk deg hvor flott det kan bli med nøtter, kongler eller tørket frukt til jul! 🙂
dscf1529
Først trer vi nyper på en streng. Jeg har brukt en pyntestreng som er på tykkelse med en vikletråd. (Pyntestreng får du kjøpt i de fleste blomsterbutikker eller hobbybutikker). Ta så mål av lyset og se om du må ta av noen nyper eller tre på flere for å komme rundt. Fest de to strengene sammen så de sitter godt.
dscf1531
Enkelt og ganske stilig synes nå jeg. Den lille buketten med høstasters og lyng har nå stått fint i snart 9 dager! De har holdt seg så godt! 🙂 Den rosa lyngkransen lager du på samme måte som jeg viste deg tidligere (streng og vikleteknikk)
dscf1615
Vakre varme og kalde farger sammen.
dscf1525
Ble litt lei av den hvite smale kransen, og valgte derfor å vikle rosa (helt fantastiske) lyng over. Lagde den nå litt bredere og tykkere for at den skulle komme mer til syne under sølvtråden (plante). Se bildet under
dscf1557
Lekkert med bare kalde farger også. Ser du hvor tydelig Sølvtråd/planten kom frem med en slik farge under seg. Sølvfargen ble mye tydeligere!  Botanisk Sølvkranskule hører med. Om ikke lenge viser jeg deg hvordan du lager slike kuler 🙂
dscf1562
En enkel krans av vakker lyng er dekorativt å sette på hyller eller i slike små veggskap. Det er jo ikke alltid vi har lyst til å ha enda en spiker i veggen 😉
dscf1545
De tre kassene/hyllene du ser på veggen har jeg hatt der i noen år nå. Jeg er ikke lei de enda 😉 Jeg pleier å variere mye med hva jeg setter i de ulike rommene, alt etter årstidene. Nå ser du sopper i krukke og organiske høstkuler under glass.
dscf1532
Nyper og andre litt større frukter kan du bare legge løst opp i buketter og planter. Er de for tunge stikker du de bare på en trepinne (grillpinne)
dscf1602
Jeg er veldig svak for skarpe rosatoner sammen med oransje... Hva synes du om det?
dscf1603
Asters: «Er vi ikke vakre?» Fleur: «Ja da, dere er nydelige, men nå får dere ikke mere bloggplass for denne gang!» 😉
dscf1527
Den lyngen jeg bruker her er spesielt tykk og vakker. Den koster litt mer enn «vanlig» Erika/lyng. Jeg har bare funnet de på Mester Grønn enda, men spør gjerne andre blomsterbutikker om de har dem eller om de kan ta de inn. 🙂
dscf1552
Håper du likte den enkle ideen med nyper rundt lysene. Jeg forsøker å etterkomme noen ønsker fra mine lesere om å lage arbeider som ikke krever mange forskjellige materialer, tekniske hjelpemidler eller vanskelige teknikker.
Varm klem på en helt vanlig mandags kveld.
Hilsen Fleur