Valg av brudebukett

Fleur5 comments3190 views
Kjære Blomstervenn og leser av bloggen! Først må jeg takke for at du liker å ta en titt på det jeg legger ut, for uten deg hadde det jo ikke vært noen hensikt å dele i det hele tatt. Et ♥ til deg for det! 🙂 I dag er temaet brudebukett i kalde nyanser. Som du nå kanskje vet (fra forrige innlegg) så planlegger vi bryllup, og i den forbindelse er det selvsagt mye å ta stilling til og valg som må tas, helst i god tid. Jeg har så smått begynt med brudekjolen og tenkte derfor det kunne være greit å se litt på brudebuketter. I dette første innlegget vil jeg vise deg noen av mine tidligere egendesignede brudebuketter, for så etter hvert å planlegge og gjennomføre noen nye – alt etter hva slags brudekjole jeg ender opp med til slutt. 🙂
 DSCF8394
Jeg har en forkjærlighet for det klassiske. Her en lukket, rund brudebukett med kun tre ulike materialer: Phalaenopsis orkideer, Amaryllis (kronblader) og Lerkegreiner.
 DSCF6449 (2)
Brudearbeid – gul og hvit dråpe laget med utradisjonelle materialer som stemorsblomster og stauden Maria Gullsko/Tiriltunge. Denne buketten må lages samme dag og helst så nært inntil vielsen som mulig pga. blomstenes korte holdbarhet uten vann. Jeg er ikke så høy. så det blir neppe denne fasongen på min brudebukett, men fargene er vakre 🙂
 IMG_4233
Denne brudebuketten er jeg veldig fornøyd med, spesielt formen i oppriss (slik du ser den nå). Designen er noe å vurdere til min egen brudebukett. Det er ikke ofte jeg er fornøyd med det jeg lager – det er alltid noe jeg har å utsette på det… Men, det er vel slik med de fleste av oss 😉
 DSCF9084
Brudebuket med Hortensia i mange vakre lilla valører. Jeg liker formen og bevegelsene, men fargen blir litt for sterk til mine egne farger og lilla er heller ikke min beste farge…
DSCF9140
Tulipaner er en av mine favoritter og kunne godt tenke meg det i min brudebukett, men det er dessverre ikke sesong for den når vi skal gifte oss. Brudeslør er an annen av mine favoritter og den er tilgjengelig hele året 🙂 Runde brudebuketter passer til alle bruder.
 DSCF4706 (1)
Etter flere år som blomsterdekoratør og faglærer vil jeg påstå at jeg har en del kunnskap om emnet 😉 Jeg har også ved flere anledninger fått den morsomme oppgaven med å lage brudearbeid til bryllupsshow, hårshow/Cup mm. i tillegg til bruder som henvendte seg i butikken. Selvsagt har jeg også fått æren av å hjelpe bruder i familien og nære venninner med å lage deres livs viktigste blomsterarbeid. 🙂
DSCF4846 (1)
Skal du stå brud og er usikker på om du er kald eller varm (eller begge deler) i dine fargetoner anbefaler jeg deg å ta en fargeanalyse. Frisører, Hudpleiere, personale i brudesalonger og Make-up artister har ofte denne kompetansen. Selv er jeg desidert kald i min hudtone og kler derfor best kalde farger. Jeg er medium fargesterk og tåler derfor greit med farger, men ikke alt for skarpe spesielt hvis huden er lys (ikke fått sol på en stund). Sølvsmykker istedenfor gull er derfor også mest kledelig til meg.
DSCF2451
Jeg trenger ikke nødvendigvis å bære en tradisjonell brudebukett, men istedenfor et brudearbeid som dette? 🙂 Ønsker du et spesialdesignet arbeid er det forståelig nok en del dyrere enn mer tradisjonelle brudebuketter. Spesiell design og bruk av mer tidkrevende teknikker er ofte med på å forlenge Blomsterdekoratørens tidsbruk, og dermed blir også blomsterarbeidet dyrere.
DSCF9579
Jeg har sansen for det spesielle også, men denne Prinsessekulen(som jeg kaller den) blir litt for ung for meg. Men, jeg husker den var gøy å lage og ville passet veldig fint til en ung brud eller brudepike. ♥
DSCF9612
Teknisk er dette et ganske krevende arbeid og føyer seg inn i rekken over de mer kostbare brudearbeidene, selv om det er få og lite eksklusive materialer som er benyttet.
DSCF9789
En flatrund bukett er også ganske lekkert. Denne utgaven har et enkelt design, men er likevel iøyenfallende med «flytende» orkideer, hortensia og masse Tillandsia (skjegg).
DSCF7108
Ettersom jeg er kald i mine fargetoner velger jeg å ha et brudearbeid i samme kalde nyanser, eller i hvert fall med overvekt av kalde farger. Det er ikke noe i veien å velge det motsatte, altså et blomsterarbeid i varme fargetoner selv om du er kald, men selv foretrekker jeg at det harmonerer med mine egne fargetoner. ♥
DSCF7170 (2)
Hvis jeg velger en enkel brudekjole synes jeg denne designen med en litt urolig «greinmansjett» kan passe flott ♥
DSCF4655 (1)
Rene, klare farger og duftende blomster som Stephanotis-Duftranke og Forglemmegei- Myosotis. Litt blomstersymbolikk vil jeg også gjerne ha i mitt brudearbeid. Vil du lese mer om blomster og symbolikk trykker du her ♥
DSCF9396
Nok et spesialdesignet brudearbeid. Denne fjærprydede blomsterkulen med kun Muscari- Perleblomster og Salix- Kattlabber/Gåsunger er en av mine favoritter. Enkel, men likevel effektful. Sammen med blomstersmykker i samme materialer og stil er det bare lekkert 🙂
DSCF7294 (1)
Fargerike brudebuketter er ikke det de fleste bruder velger, men det kan være riktig så flott. Spesielt hvis bruden selv har gode farger, og at den dermed ikke tar all oppmerksomheten fra henne og kjolen. Selv synes jeg det er ekstra stilfullt når fargene i brudebuketten står til brudens egne. Er du kald i dine fargetoner bør hovedfargen i brudearbeidet være nettopp det. Det er ingenting galt med å kontrastere, altså gå for varme farger, men selv synes jeg det ikke er like stilig.
DSCF9908
En dusere rosa variant.♥ Denne er også flatrund med mange herlige rosser i en kald farge. Bjørnegress, Tillandsia, Hortensia og indre del av Phalaenopsis Orkideer er materialer i denne brudebuketten.

 

Kjære Blomstervenn og kanskje også kommende brud! ♥
Håper ikke jeg bare skriver dette til hjelp for meg selv, men også til deg som også skal stå brud. Hadde vært hyggelig om du finner noen av tipsene mine nyttige i prosessen med å velge den optimale brudebukett for deg.
Varm klem fra meg til deg
Fleur – bride to be

 

 

5 kommentarer

  1. Ja, etter 23 år er det vel på tide! 😉 Så hyggelig at du så det. Varm klem til deg <3

  2. Gratulerer så mye med bryllupsplanene Fleur 🙂 Det kan ikke være lett å velge brudebukett med tanke på alle de flotte forslagene du tryller frem:-) Lykke til på den store dagen også 🙂

  3. Så fantastisk mange nydelige brudebuketter du har lagd, og så flott at du deler det her så også jg kan se ♡ Gratulerer m bryllupspaneneste ♡♡♡ ingrid

  4. Tusen hjertelig takk, Ingrid! Så hyggelig med slik positiv respons på det jeg lager og legger ut. Det inspirerer meg virkelig 🙂

Legg gjerne inn en kommentar