Vår i små vaser :)

Fleur3665 views

 

Søtt, lite og vårlig arrangement

Hei, og velkommen innom for litt farger og blomsterpåfyll! 🙂
Denne gangen skal vi lage et enkelt arrangement som består av flere små glassvaser. Her trengs det ikke mange materialer/blomster, og slettes ingen oasis. Har du ikke slike små vaser i glass eller porselen, kan du fint bruke små mugger, kopper eller lignende.

 

 

 

DSCF7072 (1)

 

 

 

 

Bruk det du har

For ca. en uke siden kjøpte jeg meg noen Primula som nå har blitt ganske så gule i bladverket. Blomster og knopper er fortsatt fine, og derfor vil jeg benytte de i arrangementet som nå skal lages. Jeg vandrer rundt i stua og kjøkkenet som et snyltedyr etter flere materialer som kan brukes. Jeg skjærer noen greiner med Rhipsalis, et par bladskudd med Stephanotis – Duftranke og til slutt noen lange, smale blader av Elefantfot – Beaucarnea. Det skulle holde til et enkelt og «rent» arrangement som dekor på bordet. 🙂 Har du ikke disse plantene, er jeg sikker på at du har andre som du kan sneie litt av 😉 Eføy, Hjerteranke, Perlkjede og andre (ikke alt for store) henge/klatreplanter passer også fint. Du kan bruke hva som helst av blomster, bare de har en liten stilk så de får tilgang på vann. 🙂

 

 

 

Et lite utvalg av blomster og planter som er lett å få tak i, og som passer til slike små arrangement:

 

 

DSCF6838
Ildtopp, Tulipaner og Primula egner seg utmerket! 🙂

 

 

 

 

 

 

csm_241012_1498_99e9e88850

Rhipsalis, planteslekt i kaktusfamilien.
Tropiske epifytter med hengende stengler som er trinne, kantet eller flate og bladlignende, som regel tornløse. De har mange små blomster og blomstrer lenge. Noen arter dyrkes som ampelplanter, f.eks. hvit korallkaktus, R. baccifera, dobbel korallkaktus, R. cereuscula og håret korallkaktus, R. pilocarpa.

 

 

 

 

 

 

 

csm_Stephanotis_floribunda_01_1c35e658e9
Duftranke – Stephanotis floribunda. På denne planten kan du gjerne klippe av lange skudd som har grodd litt ut av formen. Både blomster og blader kan benyttes i arrangement og dekorasjoner.

 

 

 

 

 

 

 

Beaucarnea 12 cm (low)

Elefantfot – Beaucarnea. De lange, smale bladene på denne planten minner mye om Bjørnegress som du kan kjøpe som snitt i blomsterbutikken. Egner seg superfint å bruke i både arrangement og dekorasjoner.

 

 

 

 

 

 

 

71867-01-BAKI_20161018104436

Krysantemum – Chrysanthemum. Blomstene er fine å bruke i blomsterarbeider. Bladene på Krysantemum kan lett tørke inn på denne tiden av året (tørr og varm inneluft), mens blomstene står der like fine. Da er det greit å gjøre noe annet med planten, nemlig å kutte av alle blomsterstilkene å lage et søtt, lite arrangement eller en dekorasjon.

 

 

 

 

 

 

 

Nye småvaser fra HM Home

Forleden var jeg på HM- Home (City Lade) hvor jeg fant disse små, søte glassvasene til bare kr. 50 (tre i pakken). Du får kjøpt slike i de fleste blomsterbutikker også, men de blir fort utsolgt for de er veldig populære.

 

 

 

 

DSCF6820
Alltid kjekt å ha slike små vaser. De første vårtegnene i naturen er selvfølgelig også lekre i dem 🙂

 

 

 

 

 

 

 

DSCF6826
Jeg brukte alle 9 vasene til dette arrangementet.

 

 

 

 

 

 

 

DSCF6982
Starter med å sette litt grønt. Her valgte jeg Rhipsalis og Stephanotis  i noen av vasene. Du trenger ikke sette de samme materialene i alle sammen. Etter hvert setter jeg også inn noen lange blader fra Elefantfot.

 

 

 

 

 

 

 

DSCF6987
Du velger selv hvordan vasene skal plasseres på fatet. Her har jeg valgt å sette de i en ganske stram, rektangulær form. Vasene står nesten helt på rekke (litt forskyvning for at det ikke skal bli for statisk).

 

 

 

 

 

 

 

DSCF6998
Siden denne Primulasorten har flere farger og da mer urolig i seg selv, gjør den seg godt alene som blomst.

 

 

 

 

 

 

 

DSCF7016
For å få litt mer dybde i arrangementet setter jeg til noen kryssende linjer i form av noen lange Elefantfotblader.

 

 

 

 

 

 

 

DSCF7018
Her ser du jeg har flyttet litt på vasene og satt de tettere inntil hverandre. Nå er totalformen på arrangementet mer kvadratisk. Bruker du et rundt fat, kan det være fint å sette vasene i samme, runde form som fatet. Flott er det også å kontrastere med formen på fatet og sette de slik som på bildet. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

DSCF7035
Sett gjerne arrangementet kaldt på natten slik at du har glede av det lengre. Når det står på et brett er det jo enkelt å frakte med seg til et kaldt rom 🙂

 

 

 

 

 

 

 

DSCF7038
Ser du den lille forskjellen fra bildet over til dette? Du kan kanskje se hva jeg har flyttet litt på? En dekoratør er håpløs slik…

 

 

 

 

 

 

 

 

Utebilder

 

DSCF7050
Ingenting er vakrere enn vårblomster og snø…

 

 

 

 

 

 

DSCF7070 (1)
Primulaplanter trives best ved en temperatur på under 20 grader. Noen Primula har en herlig duft og jo kjøligere planten står dess mer dufter blomstene. Blomstringen varer sjelden mer enn to til tre uker. Som snitt vil den også ha det kjølig. Du kan godt sette de på kjøle ved ca. 8 grader  for å ha lengre glede av dem 🙂

 

 

 

 

 

DSCF7072 (1)
Er de ikke vakre?

 

 

 

 

 

Kjære, leser! 🙂

Håper du er like glad i vårblomster og arrangement som meg, for det kommer flere innlegg på samme tema gjennom vinteren. Parallelt med dette jobber jeg også med et litt større innlegg om vinterbryllup. To av brudebukettene til dette arbeidet er allerede i havn. 🙂 Håper jeg klarer å inspirere og glede deg litt med bloggen min, selv blir jeg i hvert fall glad og fornøyd når jeg har tid, helse og mulighet til å jobbe med den.

 

Varm vinterklem fra

Fleur

 

 

 

DSCF7050