Velduftende nøttekuler

Fleur5464 views
Hei, kjære Blomstervenn! Bli med å lage herlige og velduftende nøttekuler da vel! Med kun kongler, nøtter, kaffebønner, isoporkuler og en limpistol skal vi ganske enkelt trylle fram de herligste nøttekuler. Og du kan vel neppe si nei til det? 😉
IMG_8492
For å få til en god og jevn kule bør du bruke samme størrelse på nøtter og andre materialer som f.eks. kongler.
S0622266
Lim (med limpistol) ganske enkelt en og en nøtt (eller andre materialer som tørkede kapsler, små kongler og kastanjer) av gangen. Pass på at de kommer så tett inntil hverandre som mulig så du slipper alt for store åpninger. Det er litt som et puslespill. Har nøttene en litt flatere side, limer du her.
S0632268
Fant ut at det var kjekt å lime kaffebønner i mellom nøttene. Det dufter godt, gir størrelseskontrast (stor/liten), utbygging av brunfargen/valør og ikke minst dekker synlig isopor eller lim. 🙂 Legg lim i hullene og dytt kaffebønner ned i limet.
S0652386
Lager du en nøttekule, blir du garantert hekta og vil lage flere… 🙂 Her har jeg valgt å samle dem i en krans av bjørkegreiner.
S0872414 (1)
For å få litt kontrast er det også lekkert å sette til litt grønt. Jeg elsker naturmaterialer og synes ingenting overgår det! All verdens (uorganisk) julepynt kan ikke måle seg med hva vi kan lage av naturens ressurser 🙂 I denne kulen har jeg også satt til noen små kongler av Lerk.
S0622380 (1)
Tenk så lekkert det blir å dekorere julebordet med dette! Sett til noen små vaser med Juleroser, Nelliker eller Tulipaner så er bordet komplett! 🙂
S0572370
Velger du å dekorere utendørs er nøttekulene flotte på et bord, en trekasse eller lignende ved innganspartiet. Sett til litt granbar, greiner og noen kongler så blir det et naturlig og delikat fargebilde.
S0922422
Vil gjerne vise deg ulike materialer som jeg synes passer flott sammen med nøttekuler. Disse brune stjernene i heltre liker jeg spesielt godt. (Kjøpte de på Black and white i fjor).
S0802407
Litt kunstig tåler vi, så lenge det er godt imitert og ikke tar overhånd 😉 Her ser du jeg har lagt til en grein med snø og små kongler for å skape litt spenning/liv og dybde i arrangementet.
S0972428
TIPS: Har du ikke lyst til å lime på kaffebønner eller andre små materialer (eks. nellikspiker) for å dekke teknikk, kan du vikle flatmose eller spraymale isoporkulene brune eller sorte før du limer på nøtter og etc.

 

Kjære Blomstervenn! 🙂
Til å begynne med skulle jeg bare lage et par nøttekuler, men det var så artig å se arbeidet vokse frem etter hvert som en og en nøtt ble limt til isoporballen at det bare måtte bli til en hel nøttekulefamilie 🙂 Med masse nøtter, litt tålmodighet og en ikke alt for lav smerteterskel (du får garantert varm lim på fingrene) bør du starte din egen nøtttekuleproduksjon så snart som mulig! Gå sammen med en venn/venninne, syklubb, kollegaer el.l., kjøp inn det lille som trengs + gløgg, peppperkaker, marsipan og ellers det som hører med for å komme i skikkelig julestemning og kjør juleverksted 😉
Varm klem fra meg
Fleur

 

 

Legg gjerne inn en kommentar