Voks dine egne svibler

Fleur1576 views
Du har sikkert sett dem i blomsterbutikker. Amaryllis og svibelløker dekket med voks i ulike farger. Noen har også fått et lett dryss av glitter eller snø over seg. De har bare vært i handelen i noen år nå, men har allerede rukket å bli riktig så populære. Selv synes jeg de har en litt stiv pris og ville derfor prøve å lage mine egne voksede svibler. 🙂 Hvordan det gikk kan du lese og se bilder av i dette innlegget.
S0594192
Svibler, hvitt lys og snødryss er alt du trenger. Her ser du også to typer gulldryss/gullstøv som også kan bli fint å bruke 🙂
S0604195
Vask løken fri for jord og røtter (jeg valgte å la noen røtter være igjen- synes litt synd på stakkaren) Tips: la Sviblene trekke godt med vann i et par dager før du tar av jord og røtter for de fordamper en god del når de dyppes i stearin/voks.
S0624199
Smelt lyset og dupp løken i når voksen/stearin ikke er så veldig varm.
S0664207
Her har jeg duppen den kun en gang. Den har da bare en tynn hinne med voks.
S0674208
Her har løkene blitt duppet ca. 15-20 ganger i voksen og begynner å bli fine. Tips: ikke ta voks helt opp på løken (mot det grønne) for da har voksen lett for å slå sprekker.
S0684210
Noen av løkene rullet jeg i snødryss like etter å ha duppet de i voks. Det ga en fin effekt/tekstur.
S0205206
Tips til dekor: Lag en krans av Lerkegreiner eller andre føyelige greiner som Cornell eller Bjørk (eller kjøp en ferdig). Fest greiner med Eukalyptus i kransen og sett den på et rundt fat. La Sviblene få plass i midten av kransen og skap ekstra stemning med et dryss av kunstsnø over det hele.
S0195204
Du lurer kanskje på hvordan Sviblene kan klare seg uten vann? Ja, voksen holder på fuktigheten og løken må da klare seg med det lille den har. Pga. lite fuktighet er de lave når de blomstrer, noe jeg synes er flott! 🙂 NB: Det er en liten fare for at løken kan tørke og ikke komme ut. Selv var jeg heldig med mine, men har sett noen uttørkede på blomsterbutikker. Supertips fra en leser: Kjøp en sprøyte på apoteket, fyll den med vann og gi løken fuktighet på den måten 🙂
S0305226
Ja, kjære Blomstervenn! ♥ Dette anbefaler jeg deg å prøve! Det er gøy å lage og slettes ikke vanskelig å lykkes 🙂 Varm klem fra meg til deg.
Fleur

 

 

 

Legg gjerne inn en kommentar