Arrangement med roser og hortensia

Fleur4067 views
Hei på deg! 🙂 Jeg kom over noen bilder av arbeider jeg laget i fjor en gang. Tenkte jeg hadde delt det med deg tidligere, men kan ikke finne det her på bloggen. Det jeg ønsker å vise er hvordan du på en enkelt måte kan lage egne underlag for snittblomster. Du får se to ulike måter å arrangere blomster på, det ene litt mer avansert enn det andre. Den enkle utgaven er ved hjelp av kylling/hønsenetting i vase og det andre er et arrangement jeg har designet med trefat og reagensglass. Håper det gir deg tips og inspirasjon, vel bekomme! 🙂
DSCF2617 (2)
I vasen har jeg lagt en rull med kyllingnetting som blomstene er arrangert i. Det er en enkel og genial måte å få blomstene til å stå der du vil ha dem uten å benytte oasis (som da vil synes i en glassvase). For mange år siden benyttet man en fakir (pigger med lodd), men det er det vel få som har i dag. (selv har jeg to som jeg har kjøpt i bruktbutikk) Kanskje vi får en renessanse her 😉
DSCF2610 (2)
Her ser du tydeligere nettingen. Personlig synes jeg det ikke gjør så mye at den synes litt. Den kan også spraymales i en farge som du synes passer til ditt valg av blomster og farger.
Blomsterfakir
Fakir med pigger og lodd i bunnen slik at den ikke flyter opp i vannet. Jeg husker min mormor hadde en slik til sine snittblomster.
21042799_1957382187839177_8547716162991947776_n
En glasskule (fransk fakir) med huller for plassering av blomsterstilker var også meget populær å arrangere blomster i før kunstig stikkmasse/oasisen tok for alvor over. Min mormor hadde også en slik 🙂

Design ditt eget underlag for snittblomster 🙂

DSCF2683
Roser og Hortensia blir man vel aldri lei av….
IMG_5975
Underlaget designet jeg av to runde fat i to ulike størrelser.
IMG_5984
Fatene limte jeg sammen med trelim og laget huller for plass til reagensglass. Se hele prosessen her
DSCF2656
Dette underlaget er genialt og passer til mange ulike type blomster. Stil og uttrykk kan forandres på et blunk 😉
DSCF2671 (1)
I dette underlaget kan du sette både høye og lave materialer. Du kan f.eks. feste greiner til reagensglassene for å ha bedre plass til friske blomster. På fatet kan du lekkert dandere materialer som passer til, og dermed oppnå en nydelig helhet 🙂
DSCF2675
Fototips fra hobbyfotografen: Det er ikke lett å ta gode bilder i solen. Redigering av bildet gjør susen. Ta godt ned på lysstyrke og høyne kontrast litt så blir det ofte bedre. Min erfaring tilsier det…
DSCF2817
Samme materialer, men her brukt i en rektangulær dekorasjon (bruk av oasis). Slike dekorasjoner passer flott på langbord og gjerne satt sammen til et langt arbeid. Lange, elegante lys kan festes i selve dekorasjonen 🙂

 

Kjære Blomstervenn! 🙂
Det hadde vært hyggelig med litt tilbakemelding fra deg om du synes temaene jeg tar opp er til nytte og inspirasjon eller ei. Kanskje har du et ønske om andre ting jeg kan vise/lage og skrive noe om. Ikke nøl hvis du har det! 🙂
Varm klem fra meg til deg
Hilsen Fleur

 

Legg gjerne inn en kommentar