Bind deg en enkel kosebukett

Fleur3159 views
Ja, det enkle er ofte det beste, sies det… Som regel føler jeg det også slik, og mer etter som årene går… 🙂 Så her tenkte jeg å servere deg en vakker, men enkel bukett med litt kjøpte blomster og mange små som jeg har plukket på plena vår før gressklipperen tok dem. Jeg oppfordrer deg til å å lage din egen kosebukett til helgen. varm klem fra meg. Fleur ♥

Enkel bukett med 5 Peoner, 3 store Nellik, noen strå og mange Engkarse. Det er ikke mange av dem igjen nå, men du finner sikkert noen andre små materialer.

Teknikken du bør lære deg for å lage vakre buketter heter spiral/radial. I prinsippet skal alle stilker gå samme vei og ikke én skal krysse. (Bilde fra boken binderi, teknik, design av Dorthe Vembye)

Jeg velger å binde de fleste bukettene med naturtråd istedenfor bast. Synes det er penere, men passer det med en annen farge eller jeg vil gjøre noe ekstra ut av bindepunktet hender det seg at jeg benytter andre passende materialer.

Her ser du at buketten er halvferdig og har en trekantform. En bukett kan godt ha denne formen, men jeg velger å fortsette å bygge ut formen til en halvkule…

Denne illustrasjonen viser hvilken vei stilkene skal settes inn (hvis du er høyrehendt) og hvilke proporsjoner den har (forholdet mellom stilkene under bindepunktet og over). Buketten jeg har laget har ikke disse forholdene, men… (bilde fra boken Blomsterdekoratøren)

1-1,2, altså nesten like høy over som under bindepunktet.

Ville bare vise deg noen andre lignende buketter jeg har laget. Denne har også peoner i seg og flere grå innslag med sølvkrans/sølvblad.

Samme teknikk, men her er proporsjonene 2-1 (dobbelt så høy over bindepunktet som under). Alle materialene har jeg plukket i nærområdet der vi bor.

Tips: Øv deg på buketteknikken med andre materialer før du går løs på de » pene varene» 😉

Avslutter med dette bildet for denne gang og med det ønsker jeg deg lykke til med kosebuketten 😉 Varme klemmer fra meg til deg. Fleur ♥

Legg gjerne inn en kommentar