Bladkrans med ny vri

Fleur2 comments2806 views
Endelig fikk jeg tid til å dele dette hyggelige arbeidet med deg! 🙂 Lønnebladene er nok dessverre ikke like fine på trærne nå, som de var for bare en uke siden da jeg laget kransen. Selvsagt er det litt avhengig av hvor du bor i dette langstrakte landet. Her på Byåsen begynte det å snø allerede i går! 😉 Så kan du ikke benytte lønneblader, er det selvfølgelig fullt mulig å bruke andre type blader som fortsatt ser bra ut. De fleste blomsterbutikker selger også flotte høstbuketter (ferdigbuketter) nå, og flere av dem er godt fylt med nydelige blader som kan tas i bruk. 🙂 Du kan også bestille en bunt med bare blader/greiner med blader hos din lokale blomsterbutikk hvis de ikke har det som bukettvare.
DSCF9595
Halmkrans og lønneblader er alt som skal til. Stilken på bladene vender oppover og så vikler du mot venstre på denne måten. Her har jeg valgt å legge to blader av gangen for å få et mønster.
DSCF9593
Det som gjør denne kransen spesiell er nettopp stilkene. 🙂 Benytt store blader ytterst, middels på toppen og mindre i indre del av kransen.
DSCF9597
Jeg har valgt å roe ned arbeidet ved å sette stilkene på samme sted (på linje).
DSCF9655
Det er gøy å leke fotograf og finne eller legge tilrette for omgivelser som fremhever arbeidet på en god måte. 🙂
DSCF9633
Enda et fint miljø… Ser du forresten noe forskjell på denne kransen og den forrige? 😉
DSCF9677
Denne gangen har jeg valgt å benytte kransen på denne måten. Bladkranser og levende lys hører høsten til. 🙂 Craspedia og greiner med Eucalypthus er stukket direkte i halmkransen. A-symmetrisk plassering og ujevn rytme mellom Craspedia.
DSCF9708
Materialer uten stilker (eller med svake stilker) må stiftes for så å stikkes i underlaget.
DSCF9650
Kunne vært ganske stilig å forstørre et bilde som dette å ha det på veggen…. ingenting overgår naturen!! 🙂
DSCF9616
Har du ikke et rundt fat som passer, kan du benytte et rullefat (snurrer rundt) slik som dette. De fleste har et slik i skapet 🙂
DSCF9627
Tydelige fargekontraster her. Både varm/kald og komplementærkontrast er det i arbeidet.
DSCF9643
Hobbyfotografen gir seg ikke! 😉 Måtte bare ha med et bilde til av kransen i vakre omgivelser 😉

 

Kjære Blomstervenn! 🙂
Litt lei meg for at jeg ikke har klart å få innlegget ut tidligere 🙁  Håper likevel du tar fatt på en spennende bladkrans for det er masse fint å kjøpe i butikken også 🙂 I dag var jeg forresten på Mester Grønn og de hadde en hel del som kunne benyttes. 🙂
Ha en skremmende Halloween (i morgen)
Bloddryppende hilsen fra meg
Fleur

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar