Blomsterhjerte som tørker fint

Fleur4 comments3319 views
Hei og hopp – er høsten topp? Nei, ikke spesielt fin her i Trøndelag i hvert fall! 🙁 Jeg gremmes over all regnet som skyller ned over landsdelen. Det hadde vært så herlig med sol og friskt løv framfor disse slappe og glisne bladene på trærne. Savner de varme, intense fargene som ikke kommer så godt frem i dette været. På fredag skal visst solen titte frem- tenk en hel sol på værkartet! Da blir det ut på tur og ikke 🙁 .  I dette innlegget gir jeg deg tips til et holdbart produkt du kan lage av blomstene på Hortensia. Gjør som meg- ta en bit av sommeren med deg inn. 🙂

Har du Hortensia ute som fortsatt er fin, bør du få den i hus før den fryser. 🙂 Av blomsterklasene kan du lage noe fint og holdbart å ha i hjemmet ditt, som for eksempel et hjerte. ♥ I tillegg til Hortensia brukte jeg lyng (ikke avbildet) og nydelig Panicum som jeg kjøpte på Floriss.

Selve hjerteformen har jeg laget av tykk streng (kan f.eks. kjøpes på Panduro) som jeg har viklet flatmose utenpå. Tips: Du kan også f.eks. bruke makulert papir. Her ser du en spole med myrtetråd som jeg benytter til å vikle på materialene med.

Jeg foretrekker å starte i øverst i hjertegropen. Legger på materialer og fordeler det slik jeg har tenkt i forhold til hvordan jeg har sett det for meg. Vikler så myrtetråd over ca. 1/3 av stilkene et par-tre ganger før jeg bygger videre med flere blomster. 🙂

Før vi går videre med hjertet synes jeg du må ta en titt på sjarmøren min som har fått seg ny genser. 🙂 En kollega av meg har vært så snill og strikke den til han. ♥

Fin eller hva? ♥

Fortsetter der vi slapp og jobber videre nedover mot hjertespissen. ♥

Når jeg er ferdig på den ene siden, er det samme som gjelder for den andre siden – jobber meg nedover fra hjertegropen til hjertespissen. 🙂 På denne måten får jeg de spisse materialene til å gå samme vei – smart eller hva? 😉

Det går med en god del hortensia til et såpass stort hjerte. Jeg har benyttet minst 25 klaser, en stor Erika og 10 Panicum.

Du trenger selvfølgelig ikke lage et like stort hjerte og trenger derfor ikke like mye Hortensia…

Lag gjerne flere hjerter (eller kranser) og i ulike størrelser. Det kan bli riktig flott å dekorere med inne nå utover høsten. Fargen på Hortensia vil nok forandre seg og bli mattere, noe jeg synes er fint. 🙂

Her har jeg hengt den ute på en mørk port. Til et sommerbryllup ville jo dette vært fint å dekorere med både ute og inne, men ikke i solsteken da…

Ville også vise deg hvordan den ser ut på et lysere underlag… se også høstkuler her


♥  

Kjære Blomstervenn! ♥
Har du Hortensia med fine blomsterklaser fra i sommer, håper jeg du plukker de inn før frosten kommer der du bor. Selv fikk jeg brakt mine i hus i grevens tid. Hjertet henger nå til tørk i et tørt og varmt rom i huset. Klasene som ble benyttet i helgen er allerede ganske tørre og fargene mer dempet- akkurat slik jeg vil ha dem. ♥
Varm høstklem fra meg.
Hilsen Fleur

 

 

4 kommentarer

  1. Nydelig! Min rosa/røde hortensia har vært helt fantastisk i sommer, og under takhuket tror jeg ikke den har frosset, selv om temperaturen har vært under null. (Margerittene og lobeliaen er like fin). Jeg synes den bare er vakker når den skifter farge og har tatt inn til buketter. Men den klapper sammen, får den ikke til å tørke fint. Jeg hadde en blå hortensia for et par år siden, og den tørket så fint helt av seg selv. Og jeg fylte den i gamle mugger og kar. Men denne vil ikke det. Har du noen tips? Gode hilsener fra Inger Hilde

  2. Hmm, litt vanskelig å si… Generelt tørkes blomster ved å henge de opp ned i et tørt og litt varmt rom. For mange år siden var det populært med sandtørking (blått sand som ble rosa når det var brukt. Dette kunne brukes flere ganger) og det fungerte supert på mange ulike sorter. Usikker på om det er å få tak i lenger, men du kan jo sjekke på nett. Ellers så har jeg opplevd at Hortensia tørker selv når den står i vann. I dette arbeidet brukte jeg klasene når de var friske og de har tørket fint på hjertet nå. Generelt blir fylte blomster finere når de tørker enn enkle… 🙂 Ha det godt og tusen takk for ditt engasjement! 🙂 <3

  3. Så koselig å høre!<3 Jeg kan nok av og til være litt sen med å svare, men prøver så godt jeg kan. Tusen takk for fine ord. Varm klem fra meg til deg.<3 Fleur

Legg gjerne inn en kommentar