Blomstersmykke av høstløv og roseblader

Fleur2 comments2892 views
Denne gangen har jeg laget et veldig enkelt, men effektfullt blomstersmykke til å ha rundt halsen. 🙂 Botaniske smykker har blitt mer og mer populært de siste årene, og mye av grunnen til det er nok sosiale medier som Instagram og Pinterest. I land som f.eks  England og USA har det lenge vært populært å bære blomstersmykker, spesielt til bryllup og avsluttningsball (Prom) på videregående. Alle kjenner jo til den klassiske blomsten/armsmykke som jentene får av sin kavaler før avreise til ballet, helst i en limousine 😉 Nå for tiden er jeg selvfølgelig inspirert av de nydelige høstfargene og derfor blir det et botanisk blomstersmykke bygget opp av blader du nå får servert 😉
DSCF9445 (1)
For å lage dette høstsmykket trenger du blader, noe som slettes ikke er vanskelig å få tak i nå. 🙂 Jeg høstet blader fra Blankmispelhekken- Cotoneaster lucidus i hagen. Bladene ble deretter sortert etter farge, valør og størrelse.
DSCF9457 (1)
Lager så hull i bladene og trer de på en litt tykk streng. Jeg har valgt å sette til roseblader også. Jeg benyttet 3 forholdsvis store roser til dette arbeidet.
DSCF9553
Veldig kjekt med en hulltang til denne jobben. Denne kjøpte jeg for mange år siden på Panduro. 🙂 Streng får du kjøpt flere plasser som f.eks. Obs Bygg, Clas Ohlson, Panduro mfl.
DSCF9465
Ta flere blader sammen når du lager hull og sørg for at det klippes over nerven i midten (her er det sterkere og mindre fare for å revne). Som du ser har jeg valgt å sette inn en del blader sammen og så et par-tre roseblader (jevn rytme).
DSCF9518
Når alle bladene var på plass, limte jeg på noen ekstra gulrøde blader i mellom for å oppnå det fargespillet jeg ønsket i arbeidet. Du ser sikkert de ekstra gule bladene? 😉 Limet jeg benytter er kaldlim fra Oasis (blomsterlim som ikke setter flekker)
DSCF9481
Superklar for Aschougs årlige hagefest 😉 Har den vært, sier du!! Hmm, det var synd!! Dette antrekket hadde vært midt i blinken…får være litt tidligere ute neste år da, og sørge for at jeg kommer på gjestelisten 😉
DSCF9527
En bladkrans kan selvfølgelig lages på akkurat samme måte/samme teknikk. Slike arbeid er ypperlig å tørke. Jeg velger å henge de til tørk på badet der det er varmt og for det meste tørt. De vil selvfølgelig krympe, så sørg for å ha en del flere blader å tre på ringen.
DSCF9492 (1)
Her er Molly, den andre hunden vår. Måtte nesten ha med et bilde av henne også her på bloggen. Tintin har allerede fått nok av spalteplass 😉 Molly er forresten en Jack Russel Terrier på 7  år.
Kjære Blomstervenn! 🙂
Det kjennes at det er senhøst i luften og at vinteren snart tar over. Vi kan heldigvis se tilbake på en nydelig september her i Trøndelag når vi nå går inn i vår hule for vinteren. Ja, for det føles litt slik når dagene blir kortere og mørket omfavner oss så alt for tidlig. Mange har lett for å bli litt nedstemt når mørketiden faller på. Selv merker jeg det litt på humøret, samt at energinivået synker i takt med mindre lys. Så for å ikke visne hen og bli sittende eller liggende i sofaen etter jobb, må jeg være i vigør. Heldigvis har jeg en hobby som jeg er veldig glad i og som får meg opp og ut. Jeg blir oppstemt og glad når jeg tenker ut noe nytt jeg har lyst til å lage. Å gå på jakt etter nye «skatter» i naturen er også en del av hobbyen, og er det noe som gir friskt mot og ny energi er det jo nettopp turer i skog og mark! Hvis jeg i tillegg klarer å inspirere deg, kjære Blomstervenn blir jeg ekstra glad og og fornøyd. 🙂
Varm klem fra meg til deg
Fleur

2 kommentarer

  1. Hei Fleur. Din blomstersmykke er nydelig. Jeg vil være bli invitert til en høstfest og bruke en slik smykke!!! Ha en fin høst videre.

  2. Håper du ble invitert til høstfest.:) Jeg er dessverre sein med å svare, men vil likevel si tusen takk for så koselig tilbakemelding. Varm klem fra meg.<3

Legg gjerne inn en kommentar