Botanisk konglebilde og besøk hos Mathilde

Fleur2772 views

Hei og hopp for dette er det første innlegget mitt i 2020! 😉 Tenkte kanskje det var noen der ute som kunne tenke seg ny post fra fleurs.no 🙂 Denne gangen viser jeg fram noe helt nytt i form av et botanisk bilde.
På vei hjem fra jobb på Fylkets hus, Steinkjer, like før jul, fikk jeg klemt inn et besøk hos herlige Mathilde. Bilder fra butikken og botanisk konglebilde blir dermed det første du får servert fra meg i år. 🙂 La oss sammen sørge for at 2020 blir et vakkert og trygt år!

Her ser du starten på veggbildet. Jeg har rett og slett skåret ut en sirkel i isopor og dekket den med litt farget og ufarget lav og litt tørket, grønn Hortensia. Dette gjør jeg av to grunner: for at materialene skal feste seg til underlaget, uten ville limet smeltet isoporen. Isoporen blir ikke synlig i mellom materialene. 🙂

Farget lav holder seg myk og fin (Panduro). Denne har jeg benyttet en god del mellom konglene i arbeidet.

Furukonglene jeg benyttet er meget spesielle på den måten at de er plukket på et dødt tre. De er skjeve og litt «rare» i formen fordi de ikke har fått mulighet til å utvikle seg normalt. Jeg synes de er ekstra flotte både i form og farge og ville derfor bruke akkurat disse i dette arbeidet.

Den spede start… 😉

All materialene er limt til underlaget med varmlim (limpistol). En enkel, men velfungerende teknikk når grunnlaget er på plass.

Nå hopper vi rett til Steinkjer og tar en liten titt hos Mathilde… De har et stort og deilig torg utenfor butikken hele året rundt. Til stor glede for kunder og alle forbifartende i Kongens gate. 🙂 Tusen takk til eier og ansatte!! 🙂

Mathilde A/S
Kongens gate 28 
7713 Steinkjer

Åpningstider

Man – fre: 10:00 – 17:00
Lør:  10:00 – 15:00 kundeservice@mathildestore.no

Som sagt var jeg på besøk like før jul, så her var det selvsagt vakre Juleroser- Helleborus niger i fleng. 🙂

Interiør, kjøkkenutstyr, velværeprodukter, lamper/belysning, bøker, plakater, delikatesser, blomster og planter, klær til både dame og herre + mye mer kan du finne hos Mathilde A/S.

Rune Aas Strandvik, Dyktig Blomsterdekoratør og eier av Mathilde A/S. En mann med sterk estetisk sans.

Det er så spennende å gå rundt i butikken på utkikk etter noe herlig å ta med hjem eller gi bort.

Selv har jeg nettopp fått nytt kjøkken, så denne gangen var det ekstra mange fristelser, både i form av bruksgjenstander, dekor og spiselige. Det er ekstra artig å handle når man har fått seg noe nytt 🙂

Vel hjemme på Ugla, Byåsen igjen. 🙂 Her er forresten en liten Furu «Silver Crest» i en enkel, sort potte (Mester Grønn) som jeg har på kjøkkenet nå. Pen og elegant nåletre med sølvskimrende nåler. Flott alene i potte eller i samplantinger. Trives på kjølige, lyse steder i veldrenert, humusrik jord. Ikke vinterherdig.

Slik ble mitt botaniske konglebilde som jeg har laget for å ha på vårt nye kjøkken 🙂

Fargen og treverket på kjøkkenet vårt fra Sigdal heter faktisk «Kongle», så dette bildet må da passe flott inn! 🙂

Dessverre ikke så god kvalitet på bildet, men du ser jo hvordan det er tenkt…

En liten detalj på kjøkkenhyllen som jeg bare måtte vise deg. Et søtt bjørnehode til å ha lys i. (HM- home)

Glemte nesten å vise deg hva jeg har valgt å gjøre med siden av bildet. Jeg har ganske enkelt benyttet robust tråd som er limt til underlaget.

Brunt og grønt er ganske så lekkert! Eller hva synes du? Lag ditt eget botaniske bilde da vel, akkurat etter hva du liker og som du synes passer i ditt hjem. 🙂 Jeg lover deg mange hyggelige og kreative timer 🙂 Ha det godt så lenge til neste gang vi treffes her inne. Varm klem fra meg til deg. Fleur 🙂

Legg gjerne inn en kommentar