En enkel krans av eukalyptus

Fleur3914 views
Hei på deg og velkommen inn på bloggen skal du være! ♥ Alltid hyggelig at du tar deg en tur innom. 🙂 Denne gangen skal det rett og slett lages en enkel krans av eukalyptus som det festes noen få blomster til. Teknisk er dette veldig enkelt og derfor lett å lykkes med. 🙂 Har du lyst til å pynte opp til en festlig anledning (bryllup, sommerfest, dåp, bursdag, bryllupsdag mm.), men har litt knapt med tid, er dette et flott alternativ. Du kan lage kransen/kransene et par dager i forveien, for så å feste til de blomstene du ønsker litt nærmere selve feiringen.

Slike ringer av tykk streng kan kjøpes ferdig (mine fikk jeg tak i på Søstrene Grene for en god tid tilbake), men også lages selv. Kutt streng i ønsket lengde, så florateip utenpå og bøy forsiktig (benytt tomlene og pekefinger) til en ring. Fest de to endene godt med florateip.

 

Eukalyptus er fortsatt veldig populær som snittgrønt/avskåret. Den er like flotte i vase alene som den er sammen med andre litt rustikke materialer. 🙂 Den kan også kjøpes som potteplante.

Legg de føyelige greinene etter kransens form og fest små punkter med myrtetråd der det er nødvendig. NB: sørg for at alle greinen er festet uten at de ser «forknytt» ut. Litt liv i arbeidet vil du vel ha 😉 Når du jobber med Eukalyptus kan du kjenne en frisk lakrisaktig duft 🙂

En brud kan også bære en slik type krans. Selvfølgelig også forlovere eller brudepiker… Ønsker man seg en krans uten blomster, kan det være flott med litt ulike grønne materialer. Alt etter hva som passer den enkeltes stil og smak.

Her har jeg satt til noen blå Anemoner og Perleblomster for at du skal få et bedre inntrykk av hvordan en slik krans kan bli med litt flere og ulike materialer. (Når jeg laget denne kransen hadde jeg bare disse blomstene).

En slik krans går raskt å lage, så ønsker du å lage flere for å pynte opp over et festbord eller f.eks på en scene eller en vegg osv. trenger du ikke all verdens tid. 🙂 De kan godt lages i god tid også (eukalyptus holder seg fint i mange dager på kjøle under lett plast). Holdbare snittblomster kan settes på dagen før, mens de som trenger mer kontinuerlig med vann, bør settes på så nært inntil begivenheten som mulig. Tips: En annen mulighet er å sette til små vannhylser

Something blue… ♥

Passer flott til den bohemske bruden – eller hva? Skal en slik krans brukes som et brudearbeid, synes jeg det er flott når det er litt størrelse på den. En hårkrans kan lages på samme måte, men selvfølgelig med tynnere streng og rette mål så den passer perfekt. 🙂
Kjære leser og blomstervenn! ♥
Håper du synes som meg – at det enkle kan ofte være det beste eller fineste! Håper du likte innlegget og at du får lyst til å lage noe lignende en gang. Ha det godt til neste gang vi møtes her på siden.
Varm klem fra meg til deg.
Hilsen Fleur

 

Legg gjerne inn en kommentar