En kopp med kjærlighet til mor

Fleur2154 views

Gratulerer med dagen til deg, kjære mor! 🙂 Tenk at røttene til morsdagen går helt tilbake til antikkens dager, da de feiret Rhea – gudinnen for fruktbarhet, moderskap og beskyttelse av slekten. Morsdagen har gjennom historien gjenoppstått ulike steder. På 1600-tallet begynte de kristne å feire Jomfru Maria, som etter hvert ble en høytid som inkluderte feiring av alle mødre. «Mothering Sunday» spredte seg så til store deler av Europa, som en blanding av kirkelig høytid og folkefeiring. Her kan du lese mer om hvordan Morsdagen kom til Norge.

Siden jeg ikke bor i samme by som min mor, lager jeg hvert år en liten blomstergave til min svigermor. I år får hun en kopp med små Krysantemum i ulike rosavalører, hvit og lime og brudeslør.

Så dette er mitt tips til morsdagsgave – en skikkelig god og stor kopp fylt med blomster. Jeg har enkelt plassert en våt oasis i koppen og stukket inn mange små Krysantemum og litt brudeslør i en halvrund form + litt Tillandsia (Grå, tørket). Litt ulike høyder på materialene for å gi litt volum og unngå et statisk uttrykk.

Er du ikke mor til et menneske, men har et dyr som du er ekstra glad i og som du er som en mor for, bør du unne deg noe godt den andre søndagen i februar 😉 Kjøp (eller bak) en god kake og litt blomster til deg selv og en godbit til din 4- beinte bestevenn 😉

Blomstene er kjøpt hos Mester Grønn; 2 pakker med små Krysantemum til kr. 100 (50 pr.bunt) og en bunt med slør for 125 kr. som jeg benyttet vel 1/3 av. Oasis får du kjøpt i blomster- og hobbybutikker. Tillandsia er kjøpt hos Panduro.

Den sorte Taggen med påskriften «With love» har jeg kjøpt på Panduro, men det er noen år siden. Jeg er stadig på utkikk etter dekormaterialer som jeg kan benytte i ulike arbeider og finner ofte noe å kjøpe med fra ulike blomster-gave og hobbybutikker. 🙂

Legg gjerne inn en kommentar