En pen kake er ikke alltid god, og det er helt topp!

Fleur2995 views

Bare litt flinkere..

Vel, de fleste av oss tenker nok at nå jeg begynne å bli litt flink. Jeg slutte å spise så mye kaker og søtt og ta på joggeskoene litt oftere. Jeg begynne å gi på litt når jeg trener, i hvert fall den siste måneden før ferien. Kjenner du deg litt igjen? Hver vår har jeg trua på at jeg skal bli så flink til alt dette. Treningsturer blir det litt flere av på sommeren, men kaker og søtt derimot.. å, nei! Jeg er rett og slett for glad i gjærbakst og saftige, kremfylte kaker, og synes livet er nesten litt tomt uten. Har jeg fått meg litt ekstra trim, belønner jeg meg gjerne med et ekstra kakestykke.

Kun en måned igjen..

Nå er det ca. en måned igjen til den etterlengtede ferien, og lysten på kaker og masse annet godt har selvfølgelig ikke forduftet 🙁
Jeg er ikke bare glad i å spise kaker, men også lage dem. Men, som alle vet er det ikke noe lurt å bake hele tiden og samtidig være superflink til å spise dem.
Det er nettopp der mine blomsterkaker kommer inn i bildet. For ikke å få helt kakebakespiseabstinenser må jeg bare lage noe som ikke kan spises, men som får meg glad, uten at jeg dytter det i munnen. Samtidig får man ekstra trim av å bevege seg ute i hagen, i naturen eller på blomsterbutikken på jakt etter materialer til blomsterkakene.

S0646122

Lær å lage en kake du ikke kan spise..

I dette blogginnlegget viser og forklarer jeg hvordan du lager din egen blomsterkake. Du burde prøve deg, for det er virkelig en gøyal måte å jobbe med botaniske materialer på. Du lærer mye om bruk av teksturkontraster (overflaten på materialene f.eks. blank/matt, ru/glatt osv.) når du jobber på denne måten. Du kan selvfølgelig også arbeide med andre type kontraster (farge og form) eller likheter i materialene alt etter hva slags uttrykk du ønsker å skape. Når jeg jobbet med mine kaker, tenkte jeg litt på hva de ulike materialene lignet på. F.eks. ligner blomsteklasene på rabarbraplanten litt på vaniljekrem og hvite, runde små blomster som kremdotter.
Blomsterkaker, kan akkurat som spiselige kaker, ha helt forskjellige uttrykk. Du kan lage en eller flere ”høytidelige”, kanskje hvite og grønne blomsterkaker som passer til bryllupsbordet, eller yndige, rosa eller blå varianter som f.eks. passer til dåp eller navnefest. Det er bare fantasien som setter grenser.
Om du aldri i ditt liv kommer til å lage en blomsterkake, så håper jeg du koser deg med å se bilder av dem, for på bloggen min vil det komme mange flere i tiden framover. 🙂

Dette trenger du til blomsterkaken:

Oasis til friske blomster – til småkaker kan du skjære ut sirkler/sylindere av en blokk. Til en forholdsvis stor kake trenger du to oasis.
Myrtetråd eller pyntestreng, knappenåler evt. tannpirkere.
Fat, gjerne med stett. Det er fint å bruke litt forskjellige, alt etter hva som passer din kake.

Tips til materialer du kan bruke for å lage en blomsterkake:

Blader av ulike slag som er holdbare (litt tykke blader de er mer holdbare)
Rosmarin (det er bare et forslag fra min side, du kan bruke masse annet)
Bær av ulike slag
Greiner, stengler
Stauder, sommerblomster, markblomster, snittblomster
Kongler
Nøtter
Potteplanter
og masse mer – ut å finn! 🙂
S0156068
For å få oasisen rund og fin har jeg benyttet en vase. Jeg trykte den godt ned i oasis (ikke helt ned for da får du ikke oasisen ut igjen). Fikk da gode spor å gå etter, og skar ut resten med en kniv. Har du kakeformer anbefaler jeg deg å trykke ut sylindere med det.
S0096061
Bladene har jeg satt pent rundt og festet de med knappenåler. Fest nålene helst i bladets nerver for der sitter de bedre. Rosmarin på toppen som også er festet med knappenåler.

S0216074

Her ser du den store kaken. Her måtte jeg bruke to oasis som jeg festet sammen med en litt tykk blomsterpinne. Jeg gikk tom for knappenåler og da var det kjekt å ha tannpirkere. De er satt midlertidig inn, før pyntestreng settes på.
S0256078
Slik ble bladene festet til slutt.  Zamioculcas zamiifolia heter planten jeg har robbet for blader 😉

S0106062

På toppen av denne lille kaken ser du løvetannstilker. Stilkene har jeg delt og lagt i vann slik at de krøller seg sammen på denne måten. Er det ikke søtt! 🙂
S0476102
En søt liten blomsterkake toppet med rabarbrablomster.
S0556112
Det er ekstra flott med flere. Det er lekkert med ulike grønntoner, eller hva?
S0187031
Kaken trenger ikke være overfylt med materialer.. for å være delikat og lekker.

S0147024

Hva med en cup-flower-cake? 🙂
S0706129
Da er det bare å forsyne seg! Klar, ferdig beundre.. 😉

S0347062

Ja, det er litt å velge mellom..

S0516107

Fristende kake med Craspedia (gule baller), Spirea, Rabarbrablomster og hvite småblomster fra staude i hagen til naboen.

S0786144

Hagefesten er i full gang, det er bare å komme folkens! 🙂

S0966178

S0247044

Du tåler litt flere kakebilder.. 😉

S0117019

S0976180

S0027003

Dagene og ukene går så alt for fort! Tenk, nå er det snart fredag og straks helg! Vi må ikke sove bort sommernatta er det visst noen som mener. Det synes jeg stemmer, så nå er det tid for å spise nydelig sommermat med deilig drikke til, ta treningsturer i vår frie natur for å klarne hodet og bli i bedre form… og kanskje lage en kake, hmm, jeg mener blomsterkake til dessert (smekk på lanken der, altså!)  🙂 🙂
Varm og god klem fra meg
Fleur
Ønsker du å se flere botaniske kaker –  klikk her