Frodig dekorasjon med georginer

Fleur3276 views
I sommer var jeg så heldig å få mange kortstilkede Georginer av min venninne Thea. 🙂 For å slippe å komme hjem fra ferie til en haug med overmodne og dryssende blomster, inviterte hun meg til å klippe av alle blomsterhodene fra hennes to bugnende og lekre Georgineplanter. I tillegg til at det gjør det enklere for plantepasser å stelle blomstene, er det også bra å gjøre med tanke på at det gir mer kraft og spenst til resten av planten som gjerne vil danne nye og friske knopper. 🙂 Det er så flott å kunne utnytte blomster til det fulle, og det kunne ikke passet bedre enn at jeg fikk blomstene til denne helgen i juli. Jeg tok i mot alle blomsterhodene  jeg kunne få og kjørte hjem med bilen full av vakre, rosa Georginer og et smil om munnen. 🙂
DSCF6301 (1)
Jeg har valgt å vise deg to ulike utgaver av samme dekorasjon. Denne har litt færre materialer og farger. Men først må vi ut å plukke litt flere materialer 😉
DSCF6178
Det finnes så utrolig mange forskjellige blomster å plukke i området der jeg bor. Synes det popper opp nye blomstersorter hver gang jeg er på tur.

Blomster og kaffekos

Georginene fra Thea kunne ikke kommet mer beleilig, for denne helgen var det meldt go´vær og vi hadde bedt inn noen venner av oss til kaffe og kake på søndag. Det ble selvsagt dekket på i hagen og bordet ble pyntet med en stor Georginedekorasjon. Nedenfor gir jeg deg noen tips og råd i forhold til hvordan en slik stor dekorasjon kan lages. Men aller først vil jeg jage deg ut i naturen etter vakre materialer å bruke, i tillegg til det du kan kjøpe på blomsterbutikken. Selv var jeg ekstra heldig som fikk så mange Georginer, men uten alle villblomstene hadde det lett blitt en statisk og kjedelig dekorasjon 😉

Dekorasjonstips

DSCF6183
Ettersom jeg hadde så mange korte Georginer med store hoder, valgte jeg å lage en stor dekorasjon. Kurv er flott, men det lekker ofte hvis det går hull på plasten. Jeg tar ingen sjanser, og velger derfor et tett underlag som denne stålformen å ha det i. Den passet akkurat til kurven 🙂 Oasis er plassert ca. et par cm. over skålkanten slik at man kan stikke materialene inn fra sidene og få en fin buet form mot underlaget. Oasis må være helt opptrukket med vann.
 DSCF6185
Denne dekorasjonen måtte bli flatrund i formen pga. de korte Georginene. Vanligst er det nok fortsatt med å lage halvrunde dekorasjoner, men selv liker jeg de litt flate 🙂
Her er nesten alle Georginene stukket i oasis.
DSCF6552
En grei mal for å forstå gangen i det når du stikker materialene i oasis (oppbygging av dekorasjonen) Du kan godt starte med fordele og sette inn de store materialene (hovedblomsten). tegninger fra boken binderi, teknik, design. Dorthe Vembye
DSCF6554
Radial grupperingsteknikk- alle materialene har et tenkt punkt i midten av oasis. Denne oppbyggingen som er på denne tegningen er halvrund. Den jeg har laget er som sagt mye lavere og «flatere». Du velger selvfølgelig selv i forhold til hva du liker og hvilke materialer du har for hånden. 🙂
DSCF6193
Det går med mange blomster til en slik stor dekorasjon. Pass på at stilkene skjæres på skrå slik at de er lette å stikke i stikkmassen. NB: har du satt inn en blomst og ombestemmer deg, for så å trekke den ut igjen, må den snittes på nytt.
DSCF6350 (2)
Her er det ferdige arbeidet. Du ser sikkert at en del av de store Georginene har «ansiktet» sitt i litt ulike retninger. Dette er bevisst gjort for å få et mer levende uttrykk. Dette er et optisk symmetrisk arbeid som fort kan bli statisk og kjedelig. Håper du liker det 🙂
DSCF6352
Hundekjeks er en av mine favoritter. Det er luftig og lett og gir en fin kontrast til de robuste Georginene. Jobb med likheter og kontraster i materialer – alt etter hvilket utrykk du ønsker å skape 🙂

Kaffekos i det fri

IMG_7545
Denne «gammeldagse» og saftige banankaken ble servert. 🙂  Har du lyst på oppskriften?
DSCF6196
Dette søte serviset fra Wallendahl /Pip hadde jeg i tankene når jeg laget denne dekorasjonen…
DSCF6427 (1)
Da er det bare å sette seg til bords… kaffe, te ?  🙂
DSCF6429
Her ser du jeg har valgt å sette til litt gult, noe jeg synes ble fint til dette serviset.
DSCF6427
Husk å etterfylle med vann. Det er mange blomster og de trekker en god del vann.
DSCF6385
Valgte å vise deg dette bildet også slik at du lettere kan se hvor lite som skal til av farge for at blomsterarbeidet får et litt annnet uttrykk. Har du en favoritt?

Kjære Blomstervenn! 🙂

Håper du koste deg med dette første innlegget mitt etter ferien. 🙂 Må innrømme at det er litt tungt på komme i gang igjen med skriving og redigering av bilder. På denne nydelige tiden av året har jeg nok mest av alt lyst til å være ute i naturen, plukke materialer og vandre inn i boden min og være i min egen lille blomsterverden for en stund. Om ikke så alt for lenge, når høsten tar skikkelig tak blir nok pulten og pc mer forlokkende… 😉
Ha det godt så lenge til vi treffes her inne igjen 🙂
Varm klem fra meg
Fleur

Legg gjerne inn en kommentar