Frodig krans i varme og kalde farger

Fleur2 comments3870 views
I dette innlegget har jeg lyst til å vise deg hvordan du kan lykkes med å lage en lubben og god krans som egner seg supert som dekor på bordet, gjerne med et kubbelys i midten. :)Denne gangen har jeg vært så heldig å få en del herlige materialer av grossisten TrønderBlomst som holder til her i Trondheim. Jeg vil derfor gjerne si tusen takk igjen for at de ville sponse en del varer til dette blogginnlegget! 🙂 Det var deilig å ha litt flere materialer å velge mellom enn jeg ellers har, men som selvfølgelig ikke må bli en vane 😉 Som du kanskje vet er jo et av målene mine for denne bloggen å vise deg blomsterarbeid som er laget av forholdsvis få materialer, men som likevel er interresante og derfor verdt å feste øynene på 😉
DSCF9791
Runddekorert krans kalles et slikt arbeid. Blomstene er stukket inn i et kransunderlag med stikkmasse/oasis.

99823_Oasis_krans_1

Det finnes ulike kransunderlag. men dette er en av de miljøvennlige utgavene med nedbrytbar pappmasje i bunnen istedenfor plastikk. Som du ser på de neste bildene er det denne jeg benyttet 🙂
DSCF9781
Starter med å sette inn materialer (her blader) helt ned mot kransringens ytre og indre del. Pass på at hullet i midten ikke blir for lite. Vi må hele tiden jobbe med gode proporsjoner.  😉 (proporsjoner: forholdet mellom kransstammens bredde og indre åpning)
DSCF9784*
Bygger videre oppover med ulike materialer. Her har jeg brukt lyng og også satt inn noen sukkulenter som jeg festet med tannpirkere. Jeg har valgt å sette inn materialene i litt ulike høyder for å skape litt dybde/volum og for å unngå et statisk uttrykk. Stiluttrykk: dekorativt
DSCF9785
Jeg hadde bare 13 store Nellik og valgte å plassere de optisk symmetrisk i dette arbeidet. Ingen gruppering og med jevn avstand mellom blomstene.
DSCF9813
Mange ulike materialer i kalde og varme farger. Høst møter vinter…
DSCF9802
Litt analyse: Lyse, runde Nellik – Dianthus caryophyllus er det dominerende materialet i dette arbeidet. Stor/liten kontrast mellom nellik, bær og kastanjer. Runde former dominerer. Tydelig mørk/lys kontrast og klare overflatekontraster/teksturkontraster. Blanke overflater står i god kontrast til de matte. Formkontraster her er nellik/bær/kastanjer/blader (runde former) mot de spisse mørke bladene og lyngen.
DSCF9845
Blomsterkranser med lys i midten er superflotte som borddekor. De passer selvsagt best på runde bord, men kan f.eks. også plasseres på enden av et langbord som en variasjon til det som ellers er av dekor.
DSCF9831
Tips: Kastanjer trenger en «stilk» for å kunne stikkes i underlaget. Jeg bruker tannpirkere som jeg stikker i kastanjene når de er friske. Når de har tørket sitter tannpirkeren godt fast 🙂 Perlekjede- Senecio ranker (potteplante) har jeg limt på til slutt for å gjøre arbeidet mer interessant 🙂
DSCF9823
Er man ekstra redd for bord eller duk anbefaler jeg å sette kransen på et fat el.l. for enkelte materialer kan lett sette flekker.

 

 Kjære Blomstervenn! 🙂
Kranser har mange bruksområder. Alt fra hårkranser, vegg/dørkranser, brudekranser (istedenfor brudebukett), sorgarbeid og som borddekor. Selv synes jeg kransen er at vakkert symbol i mange ulike sammenhenger, og betydningen ingen begynnelse ingen ende passer til både sorg og glede. Håper du fikk noen tips gjennom tekst og bilder slik at du våger deg på en frodig og vakker runddekorert krans. Lykke til!
En ekstra varm og god klem fra meg
Fleur

 

 

 

 

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar