Gâteau de fleurs

Fleur2278 views

Un gâteau de fleurs pour tous – En blomsterkake for alle 

I noen dager fremover kommer jeg til å servere deg flere botaniske godbiter. Jeg håper du blir så inspirert at du får lyst til å lage din egen, perfekte blomsterkake. Eller kanskje du synes det er så gøy at du starter ditt eget lille blomsterkake-designeri 😉 I disse dager, og en god stund framover kan vi høste masse fint ute i naturen. Du har med andre ord en en ypperlig mulighet til å øve deg med forskjellige plantematerialer, som kun koster deg noen kalorier 😉 Etter hvert som du får mer erfaring med ulike materialer, vil du lettere forstå hvordan de kan benyttes og utnyttes.

S0687117

Snittblomster og materialer plukket ute

Snittblomster og potteplanter fra blomsterbutikken står selvfølgelig en god del bedre inne enn de fleste blomster som plukkes ute, så skal du dekorere til en spesiell anledning anbefaler jeg det. Du kan selvfølgelig blande snittblomster og naturmaterialer (velg da noe som du vet er litt holdbart). Tips: pga. allergi bør du være litt forsiktig med å bruke materialer som har mye støvbærere og som dufter sterkt, spesielt som bordpynt.

Rester/blanding av ulike blomster og plantematerialer er vakkert i seg selv i en pen bolle (med litt vann)
S0397071
I mitt forrige blogginnlegg viser jeg hvordan du kan lage en blomsterkake. Dette kan du les mer om her!

På seg selv kjenner man andre..  😉

Etter å ha designet flere blomsterkaker, er jeg sikker på at du flakker med blikket etter passende og nye materialer så snart du beveger deg i litt grønne omgivelser 😉 Du blir en skikkelig sinke på søndagsturen, ja et lite mareritt! Du gir deg ikke, skal helst helt opp i toppen av et tre for å få tak i de beste konglene eller de fineste greinene. Klarer du det ikke selv, beordrer du andre til å gjøre det for deg. Du har som regel favnen full med plantematerialer som bark, gress, blomster ol. allerede tidlig på turen, og når det begynner å bli for mye for deg, presser du litt over på turkameraten/e. Når du kommer hjem fra turen klager du over hvor støl og stiv du er i armene etter å ha båret så tungt.
Ja, har du først blitt bitt av blomsterbasillen, er og forblir du nå et lite mareritt å være sammen med på tur ;)

S0558100
Komplementærkontrast
Her ser du sterke fargekontraster mellom gult og lilla. Farger som står over hverandre i fargesirkelen kaller vi for komplementærfarger, dvs. farger som fremhever/forsterker hverandre. Vær bevisst og bruk mer av en farge, ellers blir det litt «slitsomt» å se på. 

Du ser også lys/mørk kontrast mellom de mørkegrønne bladene og de ellers lyse materialene i arbeidet.

DSCF9070
Gul er en skarp farge som lett tar over for andre farger, selv om du bruker mye mindre av den. Tenk på det når du dekorerer med blomster. Det er slik i malerkunsten også..

S0478086 (1)

En blomsterkake som dufter lavendel er vel ikke å forakte.. Pen å se på, dufter godt og virker beroligende.. 😉

S0398071

En blomsterkake på et mosebord må da være kult å pynte med til hagefesten eller hva?

S0428078

Rabarberapynt på utsiden av bladene

S0637108
Jeg blir aldri lei av dette enkle kaffeserviset som heter Swedish Grace fra Rörstrand.

S0678120

Friske farger er energigivende. 🙂

S0798139

S0658117

Du bør ikke bli lei av blomsterkakene mine helt enda, for som sagt så kommer det flere her på bloggen fremover. 😉
Noen visdomsord til slutt..
Ta vare på deg selv og de rundt deg. Du vet, det ordner seg for snille piker (og gutter..det kan jo tenkes det er noen som titter innom)  🙂
Klem fra meg
Fleur