Grenvase med eksotiske blomster

Fleur3069 views

Ta tre betal for to

Ja, du har sikkert handlet på Mester Grønn (eller en annen blomsterbutikk som har samme tilbud), så du vet helt sikkert hva overskriften går ut på. 🙂 Ja, nettopp, du tar deg tre bunter med blomster og betaler for to. Du får med andre ord den ene med på kjøpet. Må innrømme at jeg ved flere anledninger har stått rundt bøttene og sett og sett. Jeg har forholdsvis store problemer med å bestemme meg for hva jeg skal velge. Det er ikke det at det er lite sorter å velge mellom, men mer at fargene ikke alltid fenger meg eller at de ikke passer sammen. Etter flere år som blomsterdekoratør og daglig leder i en blomsterbutikk har jeg selvsagt blitt ekstra kresen på hva jeg ønsker. Jeg er også opptatt av at blomstene ikke skal ha noen skader, noe som er bortimot umulig.

dscf2002

En liten pekefinger fra meg 😉

Det er selvfølgelig flere grunner til at blomster får synlige skader. Men, jeg kan med hånden på hjertet si at de største skadene blir gjort av kundene 🙁  Selvfølgelig ikke med overlegg!! Men, de holder som regel buketten de har plukket opp fra bøtten over f.eks roser.  Hva skjer så, jo vann renner ned i de stakkars rosebukettene under og får på den måten brune flekker, store som små. En annen årsak til skader er at mange tar på blomsterhodene. Noen blomster tåler litt berøring, men roser og f.eks fresia liker ikke å bli strøket over ansiktet. Klemskader synes ikke med en gang, men går det noen timer kommer streker og flekker godt til syne. 🙁 En tredje årsak til at bukettblomster ofte har skader, er når kunden ombestemmer seg og trykker buketten tilbake i en bøtte som er helt full fra før, eller stikker buketten oppi en annen bukett fordi han/hun har det veldig travelt… Ja, du synes sikkert jeg er veldig klagete nå, men dette er et forholdsvis stort problem for en del blomsterbutikker og er derfor greit å nevne. Jeg jobber ikke lenger i faget, men får vondt i blomsterhjertet mitt når jeg ser hvordan mange kunder «mishandler» de stakkars blomstene. Det var dagens lille sukk fra meg.
11363722_1602292256759748_1721715993_n
«Vil du behandle oss bedre neste gang, eller har du helt ren samvittighet»?  Jeg har faktisk veldig tro på at du som leser bloggen min er «snill» mot blomster 😉

Nå over til det jeg vil vise deg i dag

Var faktisk på MG forleden for å kjøpe meg blomster til helgen og dette innlegget. Tilbudet om tre for to var selvfølgelig fristende, men jeg hadde vanskeligheter med å bestemme meg denne gangen også. Til slutt ble jeg enig med meg selv, og plukket litt eksotiske blomster som Protea og Kengurufot. Som et tredje materiale valgte jeg noen greiner med store og små mørkebrune blader.
dscf2034
Protea. En blomst som helst liker å «skinne» alene 😉
dscf2036
Nydelige, mørkebrune blader. (mener det er Eik/Quercus)
dscf2039
Anigozanthos/Kengurufot (se på blomstenes form, de ligner foten til en kenguru)

Hva kan jeg gjøre med disse tre materialene?

Jeg kunne selvfølgelig bare snitte blomstene godt og sette de i en stor vase, men jeg synes det tar for mye plass på salongbordet vårt. Det føler kanskje du også, at høye blomster fort kommer i veien? Det er da man må bruke/trene sine små grå! 😉 Jeg kom på at jeg kunne lage greinvaser av rogn og sette de eksotiske blomstene i dem. Nedover på siden viser jeg deg trinn for trinn bilder av hvordan du lager disse stilige greinvasene.

dscf2028
Som du ser er den ene vasen ganske stor. Den viser jeg deg mer av i et senere innlegg. De to minste arrangerte jeg med blomster. Se videre hvis du lurer på resultatet 😉

«Exotic meets Norwegian Nature» 😉


Materialer:
  • Greiner av rogn-  De jeg fikk tak i var fra unge trær som hadde flere rette skudd. NB: Bruk en skarp tang som ikke etterlater skader på treet. Du kan også bruker andre greiner som f.eks. Sibirkornell (mange har den i hagene sine) eller andre greiner, bare de er nokså rette.
  • 3 for to buketter. Jeg valgte: Protea, Anigozanthos/Kengurufot og greiner med store og små, mørkebrune blader/Eik. Du kan selvfølgelig velge helt andre materialer! 🙂
  • Vaser eller f.eks syltetøyglass. Den ene «vasen» min er et litt høyt olivenglass 🙂
Redskaper: Tang og kniv
Hjelpematerialer: Vikletråd
dscf2043
Her ser du vasene med kun en Protea i hver. Det fulgte bare med to i pakken, men det ser da ganske fint ut?
dscf2180
Greinvase/botanisk vase med Kengurufot og høstblader. Resten av bladene valgte jeg å tillegge stillebenet i glasskolben. Legg merke til bærene (fra Beinleddved) som jeg bare har hengt på greinvasen.

Trinn for trinn bilder av prosessen med greinvasene/botanisk vase

dscf2003
Lag to doble tråder med vikletråd. Legg så greiner inn mellom trådene og fest greinene på plass ved å snurre trådene sammen. Du kan godt sette inn flere enn en grein av gangen, men ikke særlig flere enn tre for da blir det vanskelig å få det til å sitte.
dscf2011
Det vokser ganske fort. Det er stilig og mer spennende med variasjon mellom tykke og tynne greiner. At det blir litt kryssende greiner gjør også susen. Stå på, for dette klarer du fint! 🙂
dscf2015
Når du så har målt rundt glasset og funnet ut at du har kommet rundt, fester du trådene sammen, både oppe og nede. NB: Stram godt!
dscf2014
Her ser du kanskje bedre hvordan jeg fester det hele sammen…
dscf2102-1
Her ser du det presentert på en måte…
dscf2180
så på en litt annen, med bare Kengurufot og litt høstlige blader
dscf2093
Et gammelt skrin etter min familie på farsiden (den franske) som jeg er veldig glad i. Synes det passet fint med noen høstblader og et lite lys.
dscf2081
Det ble jo ganske så lekkert på dette brune fatet. Hva synes du? Legg gjerne igjen en kommentar, positivt/negativt.
dscf2065
Håper jeg inspirerer deg til å lage noe lignende! Mange sier til meg: «Du skjønner, jeg er ikke noe kreativ» Da svarer jeg som regel at alle har kreativitet i seg, men den må brukes. Nå har du også mulighet til å spørre meg hvis det er noe du ikke får til (bare skriv inn her på siden)
dscf2183
Mynten i skrinet er etter min farmor. Hun fikk den etter tro tjeneste som stenograf i retten etter 25 år. Her i godt selskap med noen minihøstepler og blader.
dscf2169
Her er tre for to samlet på et fat 😉
dscf2144
Horn er i vinden som aldri før i interiøret.
Håper du har kost deg med innlegget og at du får lyst til å lage botaniske vaser eller bare kjøpe deg eksotiske blomster. Man trenger ikke alltid velge det kjente og kjære som Roser, Krysantemum eller Gerbera. Sier ikke at det ikke er fint, bare at vi kan utfordre oss selv litt på flere plan 😉
Superduper helg til deg, kjære leser!
Varm klem fra ei som er over middels glad i blomster 🙂
Fleur