Høstdekorasjon med tørket bamboo

Fleur2428 views

Gamle, tørkede Bamboo/Fallopia Japonica

Sist gang jeg plukket/skar Bamboo kom jeg over flere tørre, gamle greiner. De hadde en fin, brun farge og en litt spennende struktur, så de ble med hjem sammen med alle de andre friske greinene. Jeg må tilbake for å plukke flere slike fjorårets greiner, for de kan bli virkelig fine å bruke i vinterlige blomsterarbeider også. Men, denne gangen brukes de i en borddekorasjon som oser av høst 🙂
dscf3138-2
Tørre og hule greiner med Bamboo og en avlang plastikkskål trengs til blomsterarbeidet som nå skal lages.

Borddekorasjon med høstlige materialer

I dette innlegget viser jeg deg en litt annerledes måte å bruke greiner på. Denne gangen skal det lages en litt lang og forholdsvis smal borddekorasjon. Tørre greiner trenger ikke vann, og kan derfor anvendes på flere ulike måter.
Man kan også bruke friske greiner til dette arbeidet, men da må du regne med at greinene krymper litt og kan derfor løsne litt fra selve skålen. I denne borddekorasjonen festes greinene med et litt grovt tau til et plastikkfat fylt med oasis.

Dette trenger du for å lage borddekorasjonen

  • Bamboo, tørkede eller andre type greiner friske som tørre. Lettest å kutte på en sirkelsag
  • Plastikkfat med oasis. (Fås kjøpt i de fleste blomsterbutikker)
  • Naturtau til å feste Bamboo til fatet.( Du velger selvfølgelig det du synes passer i forhold til de materialene du har valgt)
  • Snittblomster, småblomstret Gerbera som hovedblomst.
  • Andre materialer i arbeidet er: nyper, høstblader, lotuskapsler, Erika/lyng, Hypericum og små nyperoser

Teknikker:

Dekorasjonsteknikk/Stikketeknikk- alle materialer som trenger vann er stukket i oasis.
Arrangementteknikk- Greiner, Bamboo/Fallopia J.
Limeteknikk- blader og Erika/lyng
Stifteteknikk- nyper er stiftet med streng
dscf3153
Plukk litt ulike materialer slik at du har noe å velge mellom når du skal lage blomsterarbeidet. Det er senhøst, men vi og kan fortsatt finne mye fint ute i naturen. Kontraster og likheter i teksturer/overflater, former og farger kan være et godt utgangspunkt når du velger materialer. Du trenger selvfølgelig ikke bruke alle materialene du har til rådighet. Jeg benyttet bare tre av disse i borddekorasjonen.
dscf3150
Hypericum og nyper skal være med i dekorasjonen. Nypene er fortsatt fine selv etter noen frostnetter her i Trøndelag.
dscf3160
Nyper stiftes på denne måten. Litt vanskelig å forklare, men bøy strengen dobbel og legg den på «baksiden» av nypene. Ta så den ene tråden og surr godt rundt stilken og den andre tråden.

dscf3141

Legg Bamboo inntil skålen og litt oppe på oasis også slik at det blir en god helhet (ikke bare på sidene). Surr godt på med f.eks. naturtråd/tau i en farge som harmonerer. Litt mose festes på sidene og litt her og der på toppen.
dscf3233
Dessverre ble det liten tid til å ta flere bilder av arbeidets gang/prosessbilder.
dscf3174
For å skape ro i arbeidet er det en fordel å gruppere materialer. Her ser du Gerbera er godt gruppert og Erika er trukket i linjer i arbeidet. Kontraster mellom store og små, runde former er også et bevisst valg. Ser du hvilke materialer det er?
dscf3208-2
Det er ikke alle som føler for disse fargekombinasjonene, men jeg liker de veldig godt! Hva med deg?

dscf3232

Jeg liker aller best å ta bilder av blomsterarbeider ute i det fri. Farger og overflater blir «riktigere» i det kalde lyset, og blomstenes intensitet kommer mer frem. 🙂
dscf3261-2
På et bord tatt av tidens tann er så flott, synes jeg… Tydelige kontraster mellom varme og kalde farger her!
dscf3218
Pass på at du snitter materialene skikkelig og at du stikker de godt ned i oasis. NB: Har du først stukket stilken ned i oasisen, ombestemt deg og dratt den ut igjen, må du snitte materialet på nytt før du setter det inn i oasis igjen!
dscf3270
Gerbera har en flat form og kan derfor lett virke «livløse» i arbeider. Vær ekstra bevisst på hvordan du plasserer de i forhold til hverandre. Sett de inn slik at de får litt ulik bevegelse og dermed ikke blir så flate, «livløse» og kjedelige.

dscf3264

Kjære leser

Det var det for denne gang. Håper du likte det du så, og at du kanskje fikk med deg noen ekstra dekoratørtips med på kjøpet. Neste gang jeg bruker Bamboo, Gerbera og Hypericum i blomsterarbeider blir i et skummelt Halloweeninnlegg. 😉
Ha det fint så lenge og på snarlig gjensyn.
Klem fra meg
Fleur