Julekrans til en isprinsesse

Fleur2 comments4110 views
Hei og vel møtt til juleverkstedet mitt! 🙂 Denne gangen har jeg designet en stor julekrans med mange herlige organiske materialer, men også noen effektfulle uorganiske i form av hvite kuler og et par vidunderlig, søte kunstløpsskøyter. Har dessverre ikke mange bilder av selve prosessen, så skal forklare og gi tips så godt jeg kan.
IMG_8669
Først laget jeg en ring av tykk streng og viklet flatmose utenpå. Ringen er ca. 50 cm i diameter.
IMG_7988
Så et nytt lag med gammel og nokså tørr Sølvtråd som sto igjen fra i høst.
IMG_7991
Oppklipte greiner med Eukalyptus (fra Floriss) ble så viklet på underlaget.
IMG_7992
Slik ble kransen som først ble benyttet til en kunstutstilling på Ferstad gård i høst. Den hang så i boden min hvor bladverket naturligvis tørket godt. For noen uker siden kom så ideen om å bruke den i et nytt arbeid- nemlig denne julekransen til en isprinsesse. Gjenbruk er tingen! 🙂
IMG_8674
Arbeidet er bygget opp av to kranser.
S0013280
Krans nr. 2- Barkrans
S0453362
Snipp snapp snute, så var kransen ferdig! 😉
S0133302
De to kransene festes punktvis sammen med vikletråd. Greiner med lav, kuler, kongler og grønt er ganske enkelt limt på den ytterste kransen.
S0283331
De søte kunstløpsskøytene er kjøpt på Black and White på City Syd. De er enkelt hengt over kransens oppheng/hempe.
S0243322
For meg er skøyteidrett og spesielt kunstløp den flotteste vintersporten av dem alle!
S0293332 (1)
Verdt å vite: Kunstløp er en gren i skøyteidrett hvor man viser sin skøyteferdighet med innlagte trinn, hopp og piruetter. Kunstløp omfatter individuelle konkurranser (single) for begge kjønn, parløp og isdans, samt formasjonsdans for lag. Alle disipliner er delt i en obligatorisk del og en fri del, som begge gås til selvvalgt musikk. 🙂
S0273329
Tips: har du laget en krans med friske materialer i god tid før den skal benyttes, bør den oppbevares på er kjølig sted (gjerne kjøle eller kjøleskap), dusj den lett med vann og pakk den inn i plast.

 

Kjære Blomstervenn! 🙂
Synes denne kransen føyer seg litt inn i rekken av mine tidligere julearbeid som jeg kalte for eventyrkranser. Har du lyst til å se et tidligere arbeid trykker du her.
Ha det det godt så lenge og fortsatt god advent hvor enn du er i verden.
Holdefastklem fra meg
Fleur

 

 

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar