La en faglært lage brudebuketten din!

Fleur4825 views
De fleste bruder velger blomster i lyse og lette farger i brudebuketten, og helst går det i vakre pasteller. De siste årene har det vært moderne å velge litt spesielle blomster og uttrykket er for det meste litt vilt og naturlig. Bukettene har ofte en asymmetrisk fasong og blir bundet i spiral- eller parallell-teknikk. Det vil si at stilkene på buketten er synlige. Det trenger ikke nødvendigvis å være noe enklere å lage en slik «naturlig» bukett kontra en med strengere oppbygging og med en annen teknisk løsning (f.eks. stifte, lime, bridy/dekorasjon). Så, er du kommende brud og vurderer å få en venninne eller mor til å lage brudebuketten din framfor en faglært blomsterdekoratør, bør du nok tenke deg litt ekstra om… 😉 Det er en del vanskeligere enn du tror, og er det en ting som er kjip å knipe igjen på, så er det blomster til den store dagen! Her er noen eksempler på tidsriktige brudebuketter i ulike stiler og teknikker. God fornøyelse! 🙂 

Denne moderne og «bohemske» brudebuketten ser veldig tilfeldig sammensatt ut, men er nok gjennomtenkt både når det kommer til totalform, materialer og fargebilde.  (bildet er hentet fra Pinterest). Teknisk er den bundet som en vanlig bukett med synlige stilker.
Brudarbeid laget med en litt spesiell teknikk. Kan også lages i stifteteknikk. Det er form og blomstervalg som er avgjørende for hva slags teknikk/teknikker blomsterdekoratøren velger. Design: Fleur

Nok en håndbundet bukett som har et naturlig uttrykk med alle de grønne materialene mellom blomsterhodene. Man får nesten følelsen av at bruden har plukket den selv på vei til vielsen 😉 (Pinterest)

Nå vil jeg vise deg en av mine egne brudebuketter hvor jeg har benyttet tre ulike teknikker (spiral, arrangement og lime). Tar man i bruk flere teknikker har man også flere valg når det kommer til utforming – det gir altså flere muligheter. 🙂

Iris er ikke mye benyttet i brudebuketter og derfor synes jeg det var litt gøy å gjøre et forsøk på å få det til å fungere. 🙂 Som du så på det første bildet, valgte jeg å lage et underlag som jeg festet en del grønne Plumosus til. På denne måten oppnådde jeg luft i buketten slik at Irisen og de andre materialene ikke ble klemt. Målet var en åpen bukett med Iris som det dominerende materialet. Som du skjønner er det viktig å ha god materialkunnskap i tillegg til å kunne tekniske løsninger i dette faget.

Luftig bukett- selv med mange materialer. 🙂 Iris og fresia har beholdt sine naturlige stilker, brudesløret er stiftet, det grønne viklet på underlaget og hortensia er limt. Åpne og runde brudebuketter ser man ikke like mye av for tiden. At det krever litt mer av dekoratøren enn å lage en bukett i lukket form er det ingen tvil om. Man trenger ikke lage underlag for å få luft mellom materialene, men istedenfor benytte seg av mellomstikk (oftest korte, grønne materialer som legges mellom stilkene mens man binder). Design Fleur

Brudearbeid i stifte og limeteknikk. Design: Fleur

Denne buketten er også en av de mer ville og naturlige. Totalformen er mer eller mindre organisk. Her synes jeg de er superviktig at materialene harmonerer. Det grønne virker litt rustikk og passer derfor til disse store blomsterhodene. Bukettens totalform er jeg ikke helt begeistret for- den burde vært mer organisk (for meg er den litt for mye trekantet – altså geometrisk i formen). Buketten bør absolutt bæres på denne måten eller på ene siden ved hoftepartiet! (Pinterest)

Denne brudebuketten er tettpakket med blomster og har toppblomster (trekantformede) naturlig nok i topp (ellers vil de ikke synes mye). Jeg liker den nok mye på grunn av det vakre fargebildet for jeg har en forkjærlighet for bruk av valører. Toppblomstene bryter den runde formen og gir buketten et mer naturlig uttrykk. Teknisk er ikke dette en vanskelig bukett å lage, men krever likevel litt når det kommer til oppbygging/form og plassering av de ulike materialene. (Pinterest)

Blomsterdekoratøren: «Hva med et blomstersmykke til brudens eller brudgommens mor ?» Fordelen med å bruke en faglært Blomsterdekoratør er også at han/hun kan komme med ulike forslag til andre blomsterarbeider til bryllupet. Jeg tviler på at mor, svigermor eller en venninne kan gi deg samme inspirasjon og hjelp? Design: Fleur

Sukkulenter i brudebuketten har de fleste fått med seg at er veldig populært – og ikke uten grunn! 🙂 Det er jo superlekkert, men nok en gang vil jeg anbefale deg å bruke en faglært til en slik type bukett. Her er det mye som kan gå galt både når det kommer til valg av materialer sammen med sukkulentene, varebehandling, komposisjon og tekniske valg… Jeg sier ikke mer!! ….! (Pinterest)

Her ser du en av mine vårlige brudebuketter med store nelliker. Nelliker er og har vært trendy i flere år nå. 🙂  De som sier det fortsatt er en «begravelsesblomst» tror nesten det er populært å si akkurat den frasen… Det er for lengst blitt en blomst som de fleste har trykket til sitt bryst. Ikke bare på grunn av sin fantastiske holdbarhet, men også fordi den finnes i så utallige mange herlige farger og fargekombinasjoner, også dufter den også himmelsk!

Teknisk sett er dette en nokså vanskelig brudebukett å lage. Først lages et underlag i streng som mange greiner med lerk festes sirlig til. Alle stilkene på hver en blomst er så erstattet med streng og teip (stifte og teipeteknikk). Satt sammen i paralellteknikk, klippet i rett lengde, teipet og satt bånd på håndtaket. Design: Fleur

En lekker håndbundet kaskadebukett, eller fossefall som den også kalles. Svært elegant og passer nok aller best til høye bruder. Mange herlige grønne materialer og heller litt få blomster her. Protea (den store øverst) er mye benyttet for tiden. (Pinterest)

Har du ikke lyst på en typisk brudebukett, kan en faglært hjelpe deg og gi deg masse inspirasjon til andre type blomsterarbeider. Men, som du sikkert forstår er det litt forskjell på dekoratører og deres kreativitet/kunnskap/ferdighet, akkurat slik det er i andre yrker. Velg derfor din bryllupsdekoratør med omhu! 🙂 På bilder ser du en vakker transparent dråpe med bare hvite blomster. Teknisk og estetisk krevende arbeid å lage.

Nei, nå trenger vi litt farge igjen! Her er en brudebukett jeg laget i vinter med bare løkblomster. Tanken her var en vinterbrud/tidlig vårbrud. Lille er en farge som også er svært lite benyttet i brudebuketter. Eucalyptus (det grønne) derimot er supertrendy ennå. Denne buketten er håndbundet /spiralteknikk.

At brudebuketten harmonerer brudekjolen både i farge, stil og stofflighet er bare helt nydelig som du ser et bevis på her 🙂 Synes du denne brudebuketten ser enkel ut, så enkel at din kreative venninne kan lage den, bør du tenke om igjen!! 😉 Denne ovale og naturlige skjønnheten har nok tatt tid å utarbeide både når det kommer til materialvalg og teknisk gjennomføring. Her er det nok best å ha kjennskap til ulike tekniske løsninger. 😉 (Pinterest)

Blomsterdekoratøren: » Hva med blomstersmykke til forlover som matcher din brudebukett?» 😉 Design: Fleur

Enkel både teknisk og i utforming, men nydelig og tidsriktig brudebukett i sarte pastellfarger. Legg merke til at blomsterhodene er plassert i litt ulike høyder og at Astilbe (den trekantformede) til venstre er plassert ut til siden for å komme til sin rett (bli mer synlig). Den gjentar seg noe litt lenger opp i buketten også. De grå bladene (som jeg tror er Sølvkrans), gir det lille ekstra og som gjør fargebildet mer delikat og eksklusivt. 🙂 (Pinterest)

Avslutter med denne enorme Proteabuketten som kronen på verket! 😉 Ja, dette er populært nå, men pass på at du velger noe som er deg og ikke følger trender og moter slavisk. Føler denne eksotiske og rustikke blomsten ikke egner seg til alle. Synes også det er flott når hovedblomsten i buketten harmonerer noe med omgivelsene man gifter seg i /tar brudebildene. Jeg ville absolutt ikke valgt denne hvis bryllupet f.eks ble holdt på en sæter 😉 (Pinterest)
Kjære Blomstervenn! ♥
Ja, nok et bryllupsinnlegg tenker du kanskje… men, som du vet er jeg i full sving med å forberede vårt eget bryllup nå til høsten. 🙂 Dette er en fin måte å få inspirasjon og forberede hva jeg selv velger av brudebukett og andre blomsterarbeider til den store dagen. Forhåpentligvis er det noen gifteklare som også leser bloggen min og som kan dra nytte av mine innlegg.
Varm klem fra meg.
Hilsen Fleur

Legg gjerne inn en kommentar