Mariuskofte og blomst i håret

Fleur2867 views

Hårbøyle med friske blomster
Blomster i håret var ikke vanlig å gå med når jeg var ung (og lovende) ;). I dag derimot, kan du kjøpe deg en krans eller hårbøyle med kunstige blomster som matcher et antrekk, og gå på fest uten at noen ser rart på deg av den grunn. Du får heller skryt og komplimenter som: » wowww, så lekker du er i kveld, du skinner!» Ja, du er nok flott selv, men blomstene har nok mye av æren for at du gjør nettopp det….skinne, altså 😉

dscf3498

Blomster til hverdags og fest

Til hverdags ser jeg en del barn, unge og også noen ikke fullt så unge, som pynter seg med litt blomster i håret. Ikke like mye som til fest, men f.eks. med en liten blomst i hestehalen. Det synes jeg er koselig og søtt å se. De har jo pyntet seg for oss (de kan som regel ikke se pynten selv), ikke bare for seg selv, og det på en helt vanlig dag! Til festlige anledninger som bryllup, sankthansaften, bursdager, julaften, nyttårsaften og sommerfester osv. er det vanlig å se at mange pynter seg med blomster i håret eller på klær. For det meste er det kunstige blomster, noe som godt kan gjøres noe med…
dscf3473
Det er slettes ikke vanskelig å lage en enkel hårpynt med levende blomster. Skroll nedover så får du se…

Mariusjakke og hårbøyle med friske eucalyptus og hortensia
Jeg er jo en kvinne i min beste alder (sier i hvert fall de som er en god del eldre enn meg). Men, litt pynt tåles, så her om dagen når jeg laget blomstersmykker til kommende innlegg, bestemte meg for å lage noe som passet til antrekket mitt der og da. Mariuskofta fra svigermor som jeg er så glad i var på, så det ble hårbøyle som skulle passe til den. Jeg hadde noen eucalyptusblader og en gammel hortensiaplante (som forresten har blomstret for annen gang) å bruke. Håper du liker resultatet. 🙂

dscf3496-2
Mariuskofta med lilla innslag har min kjære svigermor strikket til meg. Den er lett og myk og superdeilig å ha på.

Lær å dekorer en enkel hårbøyle med friske blomster

Skal du lage min hårbøyle trenger du:
 •  Hårbøyle (kjøpes på hobbybutikker som Panduro og Stoff og Stil) se bildet under
 • Florateip – lettere å lime på enn selve plastbøylen. Se bildet under
 • Papp- hard
 • Eucalyptusblader i ulike størrelser
 • Småblomster; jeg benyttet Hortensia
 • Ullkule og ull kjøpt hos Søstrene Grene og Stoff og Stil
 • For å feste materialene trenger du limpistol og blomsterlim (Floraladhesive fra Oasis)
  NB: lenger ned på siden kan du lese hvordan den lages
dscf3393
Her ser du hva du trenger for enkelt å lage en blomsterbøyle. Florateip (finnes i grønn, hvit og brun) tvinner du utenpå bøylen slik at det blir lettere å lime på materialene. Bruk den fargen som passer best til fargen på materialene.
dscf3628
Til «Blomsten» benyttet jeg en liten pappskive jeg hadde liggende. Ellers kan du bare klippe ut en sirkel av papp i passelig størrelse. Materialene limte jeg direkte på pappskiven.

dscf3492

Arbeidets gang:

 1. Limte på Eucalyptusblader. Startet nede ved bøylens ende og jobbet meg opp på begge sider. Her benyttet jeg limpistol. Bladene la jeg litt over hverandre, på den måten dekkes flekker som lett kan synes etter lim fra limpistol. (se bildet)
 2. Limte Eucalyptusblader på «blomsten» før jeg limte den til bøylen med limpistol. Plasserte den litt mer til den ene siden (velg selv hvilken side du synes passer best)
 3. Festet ull litt under bladene og rundt ullkulen som jeg limte på med limpistol
 4. Hortensia ble limt med blomsterlim for ikke å få stygge flekker

dscf3489-2

Gladere og mer imøtekommende med blomster i håret?  😉

Blomster i håret eller på klær får oss til å virke vennligere mer imøtekommende, føler jeg.  Jeg får lyst til å prate med personer som pynter seg med blomster. Jeg føler på meg at de er mer imøtekommende og også litt morsommere enn de fleste andre. Min oppfordring til meg selv og alle andre er derfor å pynte seg med mere blomster. Enten det er som trykk på klær eller i en frisyre. Og forresten, har du ikke friske blomster, så bruker du noen delikate og naturtro kunstige. Etter å ha tenkt meg litt om, er det helt OK det også… 😉
Varm vinterklem fra ei moden dame med blomst i håret.
Fleur
Vi ses snart igjen! 🙂

Legg gjerne inn en kommentar