Nostalgisk krans med hjemmelaget hjerte

Fleur2 comments2090 views

God jul til deg min kjære Blomstervenn. 🙂 Nå går det fort mot selveste julaften og da er det alltid greit å lage noen mindre julearbeid av «restmaterialer». Denne gangen har jeg lyst til å vise deg en søt krans med noen små sløyfer og et håndlaget hjerte. Noen hvitbeisede kongler og ullkuler fikk også plass i denne nostalgiske kransen som ble hengt opp på kjøkkenet.

En jul for flere år siden laget jeg mange slike hjerter av papp og servietter, så kalt decoupage. De har holdt seg fint og jeg synes de fortsatt er søte, så de benyttes fortsatt i julearbeider. 🙂

Kransunderlaget har jeg laget selv på denne måten. Du kan selvfølgelig kjøpe en ferdig halmkrans, men da får du standardmål. Min krans skulle passe akkurat en bestemt plass, og da er det kjekt å lage den selv etter mål. 🙂

Rester av granbar, forholdsvis korte greiner er viklet til kransunderlaget med vikletråd.

Søtt lite decopage-hjerte må på.

Før vi går videre må jeg bare vise deg denne herligheten av en kake. 🙂 Det er min gode venninne Thea Drazkowski som har laget. Ikke bare ser den fantastisk ut – den smaker også himmelsk! Føler den passet i dette innlegget for den er bittelitt nostalgisk den også 🙂 Jeg er glad i ujålete, men lekre kaker med rene smaker 🙂 Hva med deg- er du en fondant kakeperson eller liker du det samme som meg? 😉

Er ikke dett bittelille decoupage- hjertet søtt da! 🙂

Teknikker: Kongler og ullballer er limt på/i baret med limpistol og sløyfene er stiftet med streng og stukket i kransunderlaget.

2 kommentarer

  1. Fantastisk fine kransar – «hesjetråden» du brukar er jo gull for å få til heilt spesielle former som ikkje er å få kjøpt. Likar veldig godt alle dei fine grøne materialane. Einebærgreiner er ein av favorittane – men gran og furu er særlig fint rett før jul.

  2. Tusen takk, fineste Nina! Nå forsto jeg hva du mente med at du ikke så innlegget ditt. Jeg må nemlig svare/godkjenne før det skjer. Jeg er også veldig glad i å bruke einer, men også edelgran fordi den har også en så nydelig grå-grønn farge. Vi snakkes, Nina 🙂

Legg gjerne inn en kommentar