Nøtteskulptur i glass og Drømmesjokoladekake

Fleur2570 views
 –  Tenk at litt over 1100 lesere har vært innom Fleurs.no bare i dag! 🙂 Kan ikke legge skjul på at jeg er litt stolt og veldig glad for at så mange synes det er hyggelig, og kanskje også litt lærerikt å besøke siden min. ♥ I dag har jeg lyst til å vise deg noe som er enkelt å lage, men som likevel er lekkert å dekorere med til jul. Jeg synes nøtter, kongler og kapsler er så flott både i form, farge, struktur og tekstur og derfor lager jeg alltid noe nytt av det til denne høytiden. Håper du liker det du ser og at du får lyst til å lage noe lignende. 🙂
Denne gangen benyttet jeg noen isoporkjegler som ble dekket med flatmose. Du kan også forme hele underlaget med f.eks. halm, mose, makulert papir, treull ol. . Myrtetråd er godt å bruke for å feste mosen til underlaget/kjeglen. 🙂
Her ser du hvilken form jeg valgte å gå for, altså samme form som glasskolben den skal være i.
Slike glasskolber får du kjøpt på mange ulike type butikker. Disse kan du f.eks. få tak i på Søstrene Grene. Rimelige er de også 🙂

Denne lekre glasskolben fant jeg på Hennes og Mauritz Home… Gull er jo virkelig i skuddet i år, uansett om det er jul eller ei.

Enda flere og mer rustikke utgaver fant jeg også på HM- home. ♥

Som du ser er det teknisk enkelt å lage en slik nøtte- og kongleskulptur. Er mosen tørr, er det bare å lime nøtter, kapsler, kongler og hva enn du måtte ønske til formen. Har du ikke en  skikkelig limpistol, bør du gå til anskaffelse av det 😉 (En liten miniutgave holder ikke, det blir for knusslete 😉 )

Jeg laget to i samme slengen og festet til noe litt ekstra- Christmas joy to you! ♥ Fjær er i vinden som aldri før. Denne sorte er fra Kremmerhuset. De har den i gammelrosa også. 🙂

Husker dessverre ikke hvor jeg fikk tak i disse fine taggene, men tror det er hos Panduro…

Tips: Når du limer de ulike materialene til underlaget/kjeglen bør du passe på å få litt ulike former og teksturer ved siden av hverandre – skap variasjon og spenning 🙂

Nye puter i stua etter oppussingen. Var ikke disse lekre sammen?

Nøttekjeglene har helt nydelige fargenyanser i brunt- eller hva? Og utenfor glasskolbene kommer selvsagt dette mer fram… ♥ Tips: Vil du at nøttene ska ha en mer blank overflate, benytter du spraylakk. Kontrast mellom blank og matt overflate er jo lekkert! 🙂

Forrige helg måtte jeg prøve meg på en ny kake som virket veldig fristende på glosset papir 🙂 Vi fikk besøk av svigers og da må det som regel bakes noe til kaffen. ♥ Jeg anbefaler denne fra Franciskas Vakre Verden på det sterkeste for den ble fantastisk god og saftig, akkurat som hun lovet. 🙂 Her har du oppskriften:
Tips: Bunnen kan gjerne lages dagen før, den blir bare bedre av å stå over natten. Ta den ut av kjøleskapet en times tid før servering slik at den får romtemperatur. Ha på krem og Daim-biter rett før servering.
NB: Til denne oppskriften trenger du søt kondensert melk, altså ikke vanlig Viking Melk. Kan kjøpes blant annet hos Meny og Kiwi.
Sjokoladedrøm med krem og knekk
Ca. 20 stykker
Sjokoladekake
4 egg
350 g sukker
200 g hvetemel
80 g kakaopulver
2 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 teskje bakepulver
½ teskje salt
200 g smeltet smør
1,5 dl rømme eller lettrømme
1 boks søt kondensert melk ca 400 g
Pynt
3 dl kremfløte*
2 doble Daim-sjokolader
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Gjør klar en firkantet form som er ca 30 x 25 cm. Ha i bakepapir, da er det enklere å få ut kaken.
Start med å lage sjokoladekaken. Smelt smøret, sett det til side, slik at det blir litt avkjølt. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor skål. Det tar ca. 4–5 minutter.
Bland de tørre ingrediensene i en skål og rør godt sammen med en visp.
Bland inn lettrømme og vaniljeekstrakt i smøret, og ha det i eggedosisen skiftevis med de tørre ingrediensene. Bland røren forsiktig sammen.
Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter eller til det ikke lenger fester seg røre til en kake­pinne, følg godt med, kaken bør ikke steke for lenge.
Med en gang du tar kaken ut av ovnen, prikker du hull med en spisepinne eller lignende, jevnt fordelt over hele kaken. Hell over kondensert melk og pass på at du får litt melk ned i alle hullene. La kaken avkjøle litt ved romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet til den er kald. Rett før servering topper du med vispet krem og Daim-biter.

En kake til begjær 😉 Kontrasten mellom den fyldige og mørke sjokoladesmaken og den luftige (og ikke så søte) kremen er altså så nydelig! Toppet med sjokoknekk blir dette til en Måhaetkakestykketilkake 😉

Desember
Når mørket lukker seg om dagen og gjør natten kald. Når krystaller dekker marken med myke fall. Når lyset lever i lykter og skjenker mørket liv. Da venter lille hestehov på en lysere tid.  (Norsk dikt)

Glasskolber med nøtteskulpturer holder seg fint i mange år framover. Under glass får de også minimalt med støv 🙂 Tips: pakk de helst i bobleplast for lagring til neste jul.  Her har jeg satt det hele på et gullfat, noe jeg synes gir en god helhet og et litt luksuriøst preg 😉
Kjære Blomstervenn! ♥
Tenk at vi har kommet til desember! Jeg blir like overrasket over hvor fort jula kommer (etter skolens høstferie) hvert eneste år 🙂 Men, der er heldigvis en deilig tid vi går i møte, hvis vi tar det hele med ro og fokuserer på de virkelig viktige tingene denne høytiden ønsker å bringe oss…
Varm desemberklem fra meg til deg ♥
Fleur

Legg gjerne inn en kommentar