Ranunkler i lav og supersaftig kaneltwist

Fleur1928 views

Dette er andre innlegget mitt i dag så nå skal jeg fatte meg i korthet. Jeg har så mye jeg har lyst til å dele med deg at jeg må få opp farten når det kommer til selve publiseringen. 🙂 Jeg har laget mange ulike blomsterarbeider og bakt desto mer den siste tiden. Her er et vårlig arrangement med søte, Ranunkler, Hortensia, lav og mose. Saftig kanelbakst med en liten twist i utførelsen serveres også. 🙂 God fornøyelse, kjære leser og Blomstervenn. Varm holdefastklem fra meg til deg. 🙂

Her ser du jeg er i gang med å lage underlaget som består av en isoporsylinder og litt trespon viklet rundt kanten.

Kanten dekkes med preparert mose (mose som holder seg myk og fin i fargen i år framover). 🙂 Limes ganske enkelt på med varmlim/limpistol. 🙂

Før vi går videre med arrangementet/blomsterarbeidet må jeg bake ut denne deigen. 🙂 Deigen skal bli til en Kaneltwist som du ser på bildet under. 🙂

Fantastisk saftig og god, og ikke så verst å se på heller om jeg må si det selv. 😉 Kjekt å dele opp også, nesten som pizzastykker 🙂
Oppskrift på Fleurs Kaneltwist:
1kg hvetemel, 100g sukker, 150g meierismør, 2 poser tørrgjær, 1ts salt, 6 dl lunkent ekstra lettmelk, 1 egg, 1-2ts kardemomme.
Hev deigen med plast over på en lun plass i ca. 45 min. Etterheves i ca. 35-40 min. og stekes på varmluft, gjerne med middels damp ved 215 grader midt i ovnen i ca. 10-12 minutter til den blir gyllen i fargen.
Smørkrem: 100g meierismør, godt med kanel og sukker.
Lenger ned i innlegget kan du se hvordan jeg laget Kaneltwist. 🙂

Men, først skal vi tilbake til arbeidet med arrangementet som nå har fått reagensrør i hull som er boret ut ved hjelp av en drill. NB: den løse isoporen sugde jeg opp med en støvsuger før jeg limte på lav på toppen og rundt reagensglassene.

Kun hvite Ranunkler og små klaser med grønn/hvit Hortensia har fått lov til å tilbringe litt tid sammen med laven 😉

Stilform- arbeidet er nærmest Klassisk stilform hvor den greske antikken er grunnlaget, harmoni og helhet framfor spenning, liten eller ingen bruk av kontraster, det enkle og rene, uten unødig dekor, få sorter (gjerne mange av samme sort eller form) og klare former, balanse, symmetri, jevn rytme og et lukket omriss.

Tilbake til Kaneltwist og hvordan den lages. Benytt et fat eller noe annet til å skjære ut en sirkel.

Smør et godt lag med smørkrem. Skjær så ut en like stor sirkelformet deig som legges på der igjen. 🙂

Sett et glass i sentrum av deigen (kun for å markere midten) og bruk en pizzarulle til å skjære ut trekanter på denne måten. 🙂

Vri/twist trekantene en gang rundt og klipp litt opp i mønster i sentrum.

Anbefaler deg å prøve deg på denne. Gøy å lage og smaker vidunderlig godt. 🙂

Mange måter å pynte med melisglasur (laget av 2 eggehviter som er pisket godt og tilsatt melis). Jeg gjorde det enkelt, men det funka fint 😉 Jeg kan love deg at Kaneltwisten fikk bein å gå på! 🙂

Her har arrangementet kommet på plass på kjøkkenet vårt. Som du ser er påskeharen allerede på plass. 🙂 NB: man må huske å etterfylle reagensglassene. I dette arbeidet er det spesielt Hortensia som trekker godt med vann.

Harehodene har egentlig 2 hull på hver side av ørene for plass til tørkede strå, blomster eller andre tørre/kunstige materialer som ikke trenger vann (ikke glasert inni) 🙁 Som du ser er det ikke hull på disse fordi jeg har redigert de bort av hensyn til det estetiske i bildet. 😉 Harehodene er kjøpt på Tigerbutikken i Thomas Angells gate, Trondheim.

NB: husk at dette er et arrangement og blomstene er satt i reagensglass med vann. Det er derfor ikke like enkelt som å stikke materialene hvor man vil i et stikkemedie som f.eks. oasis. NB: Så plassering av reagensglassene bør være nokså gjennomtenkt. 😉 Tips: Sett heller til flere glass enn du har tenkt og ta heller bort noen. 🙂

Her ser du blomsterarbeidet i grunnriss, noe som gjør det enkelt å se materialplasseringen.
Komposisjonen- totalbildet: Arrangementet er nokså likt på hver side av midtaksen (optisk symmetrisk). Den største fargekontrasten er mellom de lyse blomstene og det mørke i lav. Man ser ikke grupperinger særlig godt i og med at Ranunkler og Hortensia har så lik farge og lysstyrke. Få teskturkontraster, kun mellom lav (grov) og Ranunkler (fin- silke, porselen) NB: farger påvirker veldig vår oppfatning av et produkt/blomsterarbeid. Med farger kan vi få et arbeid til å fremstå slik at det virker mindre (mørke farger) og omvendt med lyse farger. Med farger kan vi få arbeidet til å se symmetrisk ut, skjevt ut, urolig, rolig, i uballanse mm. Som du skjønner er farger noe av det viktigste i forhold til de formale virkemidler. Forskjellige farger på samme blomsterarbeid kan gi helt ulike opplevelser. 🙂



Legg gjerne inn en kommentar