Sart og delikat brudebukett

Fleur2519 views

Hei, så koselig at du tok deg en tur innom bloggen min! 🙂 Denne gangen er det brudebukett som står på agendaen. Jeg er og har alltid vært glad i brudebinderi og alt som har med bryllup å gjøre. Tidligere i livet drømte jeg om å starte en fasjonabel brudesalong som var tilknyttet en blomsterbutikk og en tesalong. Her kunne gifteklare få hjelp med valg av kjole/dress ++ og blomster i en herlig og kreativ atmosfære. Deilig og avslappende musikk i bakgrunnen, saftig bakverk og varme og kalde drikker, samt gode sitteplasser med inspirerende bryllups lektyre. Lokalet skulle også benyttes til å arrangere kurs og brudevisninger. Hørtes ikke dette ut som et spennende (og kostbart) prosjekt? 😉 Tilbake til nåtiden og mitt lille bidrag for å inspirere denne gangen, en brudebukett i sarte og delikate farger 🙂

Alle materialene i buketten er plukket i hage og kratt. 🙂

Bergknapp, Hortensia, Achillea, Engsmelle, Astrantia, strå/siv og Origanum er med i buketten.

Enkeltmaterialer satt sammen til en helhet…

Jeg har benyttet to teknikker…

Noen av de korte materialene (og de som knekker lett) er stiftet, mens de fleste har fått beholde naturlig stilk.

Det kan være flere årsaker til at jeg velger å erstatte den naturlige stilken med streng. Her er det fordi flere av materialene er korte (slik som hortensia og bergknapp) og noen er alt for skjøre eller henger lett med hodet (engsmelle og origanum. Andre årsaker er at man lettere får materialet i rett posisjon eller oppnår en totalform som hadde vært umulig med naturlige stilker (eks. halvkule med materialer som ikke er føyelige 90 grader ut).

Brudebuketten er bunnet i vanlig buketteknikk/spiralteknikk da de fleste av stilkene er naturlige.

Buketten har en relativt lukket form/overflate, men ser likevel ikke tung og kompakt ut. Det er de små og nette materialene som gir buketten dette preget. Buketten er også fysisk svært lett og derfor god å bære.

Hadde alle materialene vært stiftet ville selvfølgelig parallellteknikk vært benyttet. Her bøyes materialet i rett vinkel før det settes parallelt inn i buketten. Da er det viktig at bindepunktet ikke sklir!

Lene Nystrøm (aqua-Lene) er min brudemodell denne gangen 😉 Her er hun virkelig naturlig og flott!

Tips: For å skape en helhetlig ramme rundt bryllupet er det lekkert å gjenta blomster og farger fra brudebuketten. Her har jeg laget en blomsterkrans i de samme delikate materialene. Lys med eller uten stormglass er vakkert å dekorere bryllups bordet med (passer spesielt flott til runde bord)

Ingenting overgår det naturlige… enig i det eller?

Legg gjerne inn en kommentar