Sommerbukett med naturens candy

Fleur2288 views

Hei og velkommen til et innlegg med en sukkertøybukett av dimensjoner! 🙂 Denne gangen har jeg vandret rundt i nabolaget og høstet inn villblomster i mine favorittfarger. Håper du liker komposisjon og spesielt fargekombinasjon slik at det inspirerer deg til å lage din egen. 🙂 Ha det godt og fortsatt god sommer hvor enn du befinner deg. 🙂 Har forresten en godisoppskrift med på «kjøpet» også, kjære leser og Blomstervenn 🙂 God fornøyelse! 🙂

Valget falt på disse villblomstene hvor en av dem er på svartelisten. Vet du hvem? 😉

Å plukke blomster og sette de sammen er min form for meditasjon. 🙂 Helt fra jeg var liten jentunge har jeg gjort det. Det var ofte jeg snek meg ut grytidlig om morgenen før resten av familien sto opp. Jeg hadde med niste, saft og saks for å kose meg med å spise og lage blomsterbuketter ute i naturen. 🙂

Blomstene i buketten er: gulflatbelg – Lathyrus pratensis, hundekjeks – Anth riscus sylvestris, lupiner – Lupinus og noen strå.

Har du lyst på hjemmelaget godis i form av gelelollos? 🙂 Da må du følge med her 😉

Til en stor gelerull trenger du: 2 pakker gele av ønsket smak som du blander med 2,5 dl. vann (kokes opp).

100g marshmallows klippes i mindre biter og has i geleen.

Varm dette så i micro i ca. 30 sek. i 1 minutt. Ta røren ut og bland godt om. Gjenta prosessen helt til du får en glatt røre. 🙂

Hell blandingen i en langpanne kledd med bakepapir og sett det i kjøleskapet i vel 2 timer.

Velv den stive gelemassen over på et sukret bakepapir.

Løsne geleen fra bakepapiret (oppe der du starter) og rull til en lang pølse. Tips: rull med et fast grep i starten for å unngå hull i midten.

Du er kanskje gammel nok til å huske godteriet som het flesk? Dette synes jeg minner mye om det. 🙂 Friskt, søtt og godt! NAAAAM! 🙂 Her ser du jeg stikker korte pinner i geleen og lager såkalte Gelelollos. Jeg benytter som regel grillpinner som har en spiss ende. NB: Klipp litt av spissen for å være trygg på at ingen stikker seg i munnen.

Tilbake til candy-buketten min som livet opp kjøkkenet i ca. 3 dager, og det er jeg fornøyd med når det kommer til villblomster. 🙂 (merk deg at fargene blir svakere inne enn ute)

OBS!!: blogginnlegg med høyt sukkerinnhold 😉

Buketten på et fat fylt med vann og små klaser med Hortensia.

Spiralteknikk for binding av buketten kan du bli mer kjent med her.

Naturens egen candy…

Gele (Gelelollos) servert på en litt annen måte er ikke så dumt! 🙂 Her sammen med små marengsbunner, krem og bær (mini- Pavlova).

Gelelollosene falt i hvert fall i smak hos disse to gutta! 🙂 Marcus og Nicolay er to herlige og kreative gutter i familien Drazkowski som doodler i særklasse! 🙂 I disse dager har de utstilling av sine doodlebilder i Oslo. Sjekk deres instagramkonto da vel som er: https://www.instagram.com/doodletwins07/?hl=nb


Er de ikke flinke!!! 🙂

Her i Trøndelag er det veldig vått for tiden, akkurat slik det pleier å være store deler av sommeren. 🙁 Det å være blomsterblogger i dette fylket er derfor ikke helt enkelt.

En teknisk godt bundet bukett på denne størrelsen bør kunne stå av seg selv 🙂

Her kan du gå inn på et annet innlegg med Lupiner.

Fortsatt god sommer til deg! Fra ei som drømmer om sol og skyfri himmel de siste dagene av ferien sin. 🙂

Legg gjerne inn en kommentar