Spennende bukett med strå og sukkulenter

Fleur2 comments2660 views
Hei og velkommen skal du være. 🙂 Denne gangen har jeg lyst til å vise deg en av mine litt mer spesielle buketter. Det meste av materialer som er benyttet har jeg plukket langs veikanten på vei hjem fra jobb. Sukkulentene som du ser i buketten fikk jeg av en god nabo som takk for hjelpen med omplanting. Har dessverre ingen prosessbilder denne gangen, men skal forklare så godt jeg kan. 🙂

Først klippet jeg en smal og lang remse med netting som jeg festet litt tykk streng til i ytterkant. Bøyde så strengen til slutt slik at jeg fikk et «skaft». Lei for at jeg ikke har bilder av prosessen, men dette var først og fremst en utprøving som viste seg å fungere veldig bra 😉

Mange strå og en del lupiner ble stukket inn i hull i nettingen. Materialene var fleksible og lette å jobbe med. Lupinene var tynne og derfor føyelige. Som du ser har jeg valgt å sette de mer kraftige lupinene i midten av buketten, og ikke uten grunn 😉

Alle materialene er bundet i spiral/radial som illustrert her (tegning fra boken binderi, teknik, design av Dorthe Vembye)

Den store sukkulenten er stiftet og teipet mens resten er limt med kaldlim.

Blåbærlyng har jeg benyttet som mellomstikk for å beskytte stilker og skjule nettingen. Lyngen har også en frisk og lysegrønn farge som gir det lille ekstra til fargebildet. 🙂 Et kraftig og bredt bindepunkt med tau synes jeg passer veldig godt her.

Til den «rette» bruden kunne dette vært en spennende og tidsriktig brudebukett eller hva? 🙂
Kjære Blomstervenn! ♥
Dette var et skikkelig spennende arbeid å lage. 🙂 Når jeg først hadde kommet i gang, klarte jeg ikke å stoppe og prosessbilder ble rett og slett glemt 🙁 Lover å å komme sterkere tilbake på det området. 😉 Varm klem til deg fra meg. Fleur ♥

2 kommentarer

  1. Herlig, mine ut å plukke buketter blir stort satt runde. Men du gir som vanlig inspirasjon til å leke litt mere med blomster og tilbehør.

  2. Tusen takk, Anne- Margrethe! 🙂 Ingen grunn til at buketten bare skal være rund 😉 Etter hvert kommer det bukett i etasjer, etasjebukett her på bloggen også 🙂 God sommer! Varm klem fra meg til deg. Fleur

Legg gjerne inn en kommentar