Tulipaner i blåbærlyng

Fleur3178 views
Ut å plukke blåbærlyng! 🙂
Vi bor på Ugla/Byåsen og her er det kjent for å være mye snø. Den første vinteren vi flyttet hit (for snart 20 år siden), var det enormt med snø, mens den neste var det moderat til nesten litt lite gjennom vinteren. Og slik har det variert fra år til år etter det. Så når jeg sier: «Ut og plukke blåbærlyng!», selv på vinteren, så mener jeg det ! 😉 På bildet under ser du hvor bart det var hos oss for bare noen dager siden. I skrivende stund har et nytt hvitt teppe lagt seg over landskapet. Men, det er ingen grunn til ikke å plukke! Det er bare å børste bort snøen, og under befinner det seg fine og grønne greiner med blåbærlyng som venter på å bli tatt med inn i varmen 🙂 I dette innlegget viser jeg deg hvor enkelt, men likevel hvor flott det kan bli med kun en pakke tulipaner og litt lyng arrangert i enkle glassvaser.
DSCF7562 (1)
Værfenomenet jeg beskrev i innledningen er nok ikke ukjent for de fleste i dette landet 😉
DSCF7561 (1)
Under snøen er også mose og tyttebærlyng fin og grønn flere steder. 🙂 NB: ikke ribb hele områder, men ta kun med deg det du trenger, og bruk alltid tang når du klipper greiner. Naturen skal vokse seg fin og hel igjen slik at vi kan høste til senere bruk. 🙂
DSCF8104
Denne gangen plukket jeg med meg litt tyttebærlyng også, men mest blåbærlyng. Klipper greinene like lange og setter de ganske enkelt i glassvaser. Synes det er flott når stilkene synes gjennom glasset.
DSCF8141 (2)
Lysegule tulipaner, blåbærlyng og litt tyttebærlyng arrangert i glassvaser. Lekkert når det er flere vaser sammen, synes jeg. 🙂

DSCF8145

Om noen dager blir det små skudd (blomster emner) på greinene. Det er virkelig fint å se utviklingen på både lyng og tulipaner i et slikt arrangement. Tulipanene er skåret ganske kort og holder seg godt nede mellom lyngen. 🙂
DSCF8142
Blomstervaser på fat er flott, men også praktisk når de skal settes kaldt på natten eller når man er på jobb/ikke hjemme. 😉
DSCF8133
Jeg tenner levende lys hver kveld gjennom hele vinteren. Blomster og lys må jeg ha i livet mitt! Jeg hadde ikke klart meg uten! Hva med deg, kjære leser? 🙂
Hei på deg! 🙂
Hva synes du om disse enkle arbeidene du nå har brukt øynene dine på?

Hvilket utsagn er du enig i ?:
A )   Det enkle er ofte det beste? Eller sagt på et annet språk, og på en litt annen måte: «Less is more ?» (Ludwig Mies van der Rohes) eller dette B) «less is a bore? (Robert Venturi)

Ha det godt så lenge, så treffes vi snart igjen! 🙂
Klem fra meg
Fleur