Masse inspirasjon til vinterbryllup

Fleur8186 views

Mange grunner til å velge et vinterbryllup!

Vi er heldige som bor i et land med 4 årstider, og vinteren er en av de reneste og vakreste av dem alle! Underlig at ikke flere par velger å gifte seg med et friskt og fortryllende vinterlandskap som bakgrunnskulisse! Snødekte landskap, krystallklar luft og noen dalende snøfnugg gir en magisk stemning som overgår det meste! Vil dere ha et mer unikt bryllup, som alle gjestene husker, velger dere selvfølgelig å gifte dere på denne fantastiske årstiden! Ingen tvil om at deres bryllup blir vinterens høydepunkt, for de fleste gifter seg i månedene mai til september. Gjester slipper nok også å velge mellom deres feiring og andres bryllupsinvitasjoner, med andre ord, dere blir ikke en i mengden. 😉  Dessverre er det slettet mange illustrasjonsbilder i dette innlegget.
Jeg ønsker å inspirere deg/dere til å se hvor vakkert det er å gifte seg på vinterstid.
DSCF9011
Dette brudearbeidet med Kattlabber, blå Hortensia og Perleblomster kunne også vært flott til henne/begge.
Kaldt ute, men god og varm stemning inne. Flasker med dryppende stearin er ganske så romantisk, synes du ikke? ;
DSCF9052 (2)
Ekstra kalde blåtoner i dette brudearbeidet. Ingen tvil om at det tilhører en vinterbrud…
Vinteren gir en fantastisk mulighet for vakre bilder. Man må bare planlegge litt annerledes, og huske på at dagslyset som gir magiske bilder, ikke varer like lenge som sommerstid. Dette kan løses ved enten å ha vielsen tidligere, eller å ta portrettbildene og familiebildene før vielsen.
DSCF9045 (1)
Istedenfor bil til og fra kirken, hva med en forfriskende skitur? 🙂
Bind en enkel, men likevel vakker kjærlighetskrans til den store dagen. Kransen symboliserer evigheten. Bruker du holdbare materialer kan den lages i flere dager før bryllupet. Nydelig å pynte med ved inngangen, på bryllupsbordet (mindre utgave), på bilen mm.

Inspirerende bilder

I dette innlegget om vinterbryllup ønsker jeg å vise deg bilder av ulike brudebuketter som jeg har designet/laget for dette innlegget. Jeg har bevisst laget brudebukettene med enkle og lett tilgjengelige materialer. Det er viktig for meg at det er realistisk, at bruden ikke tror hun kan få nydelige Peoner i buketten på denne tiden av året. Designet, derimot er litt mer avansert enn blomstersortene, og krever derfor en del kompetanse på ulike teknikker  Du ser sikkert mange flotte brudebuketter med herlige blomster og farger på nettet, men blomstersortene er dessverre ikke alltid forenelig med hva som finnes i handelen på denne tiden av året, selv ikke på import. Jeg krydrer også innlegget med bilder av bruder, brudepar, bryllupskaker buketter, bordpynt og mye mer som jeg har valgt ut fra Pinterest/nettet.
Synes dette er et helt nydelig bilde som viser varmen dem i mellom, selv i det kalde vinterværet
DSCF8660 (2)
Hva med dette brudearbeidet til den vakre bruden på bildet over?
DSCF8645
Et slikt brudearbeid tar mange timer å lage. Bestiller du noe lignende, må du regne med at det koster en god del mer enn andre brudearbeider laget  med enklere teknikker.
DSCF8656 (1)
Brudearbeid bygget opp av streng og mange og korte stilker av eplegreiner. Med bla.a. Roser, Hortensia, Krokkus og Brudeslør.
La gjestene bli møtt med en kaffe/kakaobar ved mottakelsen etter vielsen. garantert suksess!
..eller hva med dette mer fargerike brudearbeidet til den vakre bruden på bildet over? Buketten inneholder Roser, Astilbe, Sølvkrans, Anemoner, Brunia og Ranunkler.
Roseblader for feiring av brudeparet etter vielsen. Gjør seg lekkert på bryllupsbildene 🙂
Herlig stemning inne. Lunt og varmt med deilige, varme rødtoner på bryllupsbordet. Myke pledd å sitte på for de nygifte 🙂 Vinteren er undervurdert som bryllups-tid. Du får ikke varmen ute, solen og fjorden, men du får varmen inne, den nære stemningen, det fine lyset.
Lekkert når bryllupskaken matcher farger og stil på bryllupet, eller hva?
Gaveeske med delikate sjokolader til gjestene. Et koselig minne som kan spises eller tas vare på 😉

Bruk en faglært blomsterdekoratør!

Mitt råd til deg som skal stå brud, er å la en faglært blomsterdekoratør ta jobben med det aller viktigste «smykket» til en av de aller største dagene i ditt liv. Hun/han har har kunnskap om hvilke blomstersorter som er mulig å tak i på denne tiden av året. Dekoratøren er også svært opptatt av at brudebuketten skal smykke deg på en helhetlig måte. Hennes/hans jobb er å ta opp detaljene i kjolen, samt løfte fram det essensielle både i forhold til farge og fasong.  En dyktig blomsterdekoratør passer på at brudebuketten ikke konkurrerer med brudekjolen og dine egne farger.  Brudebuketten skal heller ikke bare være tilpasset kjolen og dine egne farger, men også avspeile din personlighet, temperament og utstråling.  Kanskje har du bestemt deg for at brudebuketten skal være i din favorittfarge, eller i hvert fall inneholde den. Kanskje har du også en favorittblomst (som det forhåpentligvis er mulig å få tak i på denne tiden)?. En dyktig blomsterdekoratør klarer å samle alle de viktige «opplysningene» om deg, og ut i fra det designe en lekker brudebukett som harmonerer med deg på en unik og helhetlig måte.

NB:

Brudearbeid er egentlig et riktigere ord å bruke enn brudebukett. Det er fordi en bukett bindes som en vanlig bukett/buketteknikk, mens et brudearbeid kan lages i/med mange ulike teknikker
Jeg anbefaler deg på det sterkeste til å lage en fargepalett som du velger ut i fra. Det gjør arbeidet mye enklere, morsommere og gir en mye større sjanse for å lykkes. Denne fargepaletten er en av mine favoritter. 🙂
DSCF9140
Hva med dette brudearbeidet til den vakre bruden på bildet over? Vakre, hvite Tulipaner hører vinteren til.Her i godt selskap med Hortensia, brudeslør og Kirsebærgrein
DSCF9157
Vakre detaljbilder krydrer et hvert fotoalbum… 🙂
DSCF9183
Tips: La alltid fotografen ta bilder av bruearbeidet/arbeidene uten andre forstyrrende elementer. Det er et vakkert minne. Tidligere var det populært å tørke buketten, det er det ikke lenger.
eco-friendly-wedding-confetti-white-4-quarts-3
Kunstig snø som ikke smelter og setter flekker er flott å feire brudeparet med etter vielsen. Gjør seg supert på bildene også 🙂
Rustikk pyntet bryllupsbord er bare så lekkert og passer selvfølgelig utmerket til et vinterbryllup. Legg merke til den stilige «dekketallerken» 🙂
DSCF7663
Hva med å pynte bryllupsbordet med noen organiske «snøballer»? Ballene kan du lage når du har tilgang på Sølvkrans og Sølvtråd som jeg har benyttet her. Du kan dermed lage de om sommeren eller høsten for de tørker og holder seg superfine.
Hvorfor ikke gi en liten minnegave til gjestene- her i form av et lite bartre som de kan plante ut til våren.
En lekker, «naken» bryllupskake med gulldekor passer jo nydelig inn…
Les macarrones! ja, mange har lagt sin elsk på franske makroner og velger også disse på kakebordet. For anledningen med en lekker gullstripe.

Bruk vinteren for det den er verdt. Snøhvite landskap og krystallklar luft gir en magisk stemning som du kun får om vinteren.

Et stemningsfylt bilde av et flott brudepar, synes jeg. Det ser nesten ut som de danser inn i ekteskapet 😉
Nok et herlig bilde av brud og hennes brudepiker med snø i håret…

Flere gode grunner til å gifte seg om vinteren

Mange som gifter seg om sommeren er som regel bekymret for at været skal holde seg på den store dagen, og trenger derfor en plan b. Det trenger ikke dere som velger et vinterbryllup å bekymre dere for. 🙂 Som jeg har nevnt i et tidligere innlegg (høstbryllup), er det mye enklere å finne et flott og kanskje litt spesielt lokale som passer deres stil utenom sesongen. Dere trenger heller ikke å booke lokalet i 1-2 år i forveien, som de fleste som velger sommerbryllup må gjøre. Siste men ikke minst, er prisene for leie av lokale ofte en god del rimeligere på vinteren enn om sommeren. Det stiller seg nok litt annerledes når det gjelder populære vintersportssteder, men det er likevel verdt å ta kontakt med ulike aktører i markedet.
Brud i vakker, dus rosa brudekjole. Hva med dette vinterlige…
DSCF7170 (2)
..brudearbeidet til henne?
Ja, det er utrolig hvor mange flotte vinterbilder som kan være med i et bryllupsalbum… 🙂
Nok en brud i dus rosa brudekjole. Til henne har jeg valgt å lage en Prinsessestav (jeg kaller det det) 😉
DSCF9627
En ung, fisk brud i rosa budekjole kan godt holde en lekker Prinsessestav
DSCF9597
Prinsessestaven er dekorert med hvite fjær, Salix, Perleblomster, Tulipanblader, Krysantemum, Svibelblomster og Tillandsia.
Denne dus rosa brudekjolen passer også utmerket til Prinsessestaven…
DSCF9579 (2)
Brudearbeid som er en Prinsesse verdig… 😉
Brud i vakker dus grå brudekjole. En av mine favorittfarger til en vinterbrud. Så er du flott i kalde fargetoner, er det midt i blinken for deg…
DSCF9084 (3)
Jeg har valgt å lage dette brudearbeidet til henne. Synes du det passer?
Det er så mye vakkert å ta bilde av når det er vinter og snø Spindelvev med snø/rim
Salix- kattlabber/gåsunger gjør seg flott både i brudebukett og på et bryllupsbord
Denne brudebuketten vile blitt nydelig til denne vinterbruden også. Enkel bundet med hvite anemoner, ranunkler, Brunia og sølvkrans
Nok en brud i grå brudekjole. Til henne har jeg laget denne…
DSCF2851
brudebuketten med Hortensia, Sukkulenter, Sisal og Brudeslør
Kremmerhus med tørket lavendel som dufter himmelsk godt. Deles ut til alle gjestene for å hylle (kastes opp i luften) brudeparet rett etter vielsen.
Denne klassiske budebuketten med roser og brudeslør ville også passet helt nydelig til bruden i grå brudekjole…
Kalde fargetoner, luftig, transparent og med litt blonder… En av mine favoritter for tiden er denne lekre, dus grå brudekjolen.
DSCF2860
Den samme brudebuketten som vist tidligere ville også vært nydelig til denne bruden
Corsager-knapphullsblomster i samme, lekre fargetema
Bryllupskake som står i stil med resten av brylluppet i farger og stil hører med…
Vinterbrud i en vakker, luftig og kritthvit drøm av en brudekjole…
DSCF7108 (1)
Dette vinterlige brudearbeidet med Tulipaner, Primula, Kalanchoe og kirsebærgreiner ville blitt nydelig til henne.
DSCF7132
Hva med å sette sammen buketten, eller andre dekorasjoner, av det beste som vintersesongen har å by på?
Varme og deilige pulsvanter til vinterbruden
Rommet og bryllupsbordet er dekorert på en litt overdådig, men stilfull måte med brudeslør, vaser og selvsagt levende lys. Brudeslør minner litt om snø og passer derfor flott til et vinterbryllup. Fargen du har i brudebuketten kan godt være en kontrast til dekoren ellers.
DSCF7139
Tips: La fotografen ta vakre bilder av brudearbeidet/brudebuketten, gjerne alene i naturen slik som her

Oppsummering:

 5 grunner til hvorfor du bør gå for et vinterbryllup:

1. Ditt bryllup blir unikt. Å velge et vinterbryllup vil alene gjøre at ditt bryllup blir ekstra spesielt. Hva er vel ikke mer magisk enn snøkrystaller og et hvitt vinterlandskap? Les mer om hvordan du kan gjøre ditt bryllup unikt.
2. Du trenger ingen plan b. Vinterbryllup må som regel holdes innendørs, og du trenger derfor ikke bekymre deg for at været ikke skal holde seg på den store dagen.
3. Dere blir vinterens høydepunkt. Siden de fleste bryllup holdes i månedene mai til september er det alltid gøy å bli bedt i et vinterbryllup. Om sommeren blir man fort bare et av mange bryllup.
4. Lettere å finne lokale. Når du gifter deg utenom sesong, er det enklere å finne drømmelokalet. Om sommeren må man gjerne booke lokalet 1-2 år i forveien hvis man ønsker et spesielt sted.
5. Prisene er lavere. Prisen på leie av lokale er ofte billigere på vinteren enn på sommeren. Her er det mye penger å spare!
Vakker brud og brudekjole, men ingen brudebukett? Da må vi ordne med det…
DSCF9406
Dette brudearbeidet og en ring i samme myke materialet får hun til den store dagen
DSCF9397
Salix-kattlabber, hvite fjær og muscari-perleblomster er alt som skal til i dette brudearbeidet. Ringen er av tykk sølvtråd med to hvite perler, muscari og salix.
Bryllupslokalet er enkelt dekorert med hvit/grønn hortensia i lange vaser. På bordet kan det stå flere vaser sammen, men ikke for høye slik at gjestene kan se hverandre over bordet.
Brudekjole fra Pronovias- et av mine favorittmerker. En drøm av en kjole i tykk silkestoff med lommer i sidene.
DSCF8690 (1)
: «opp med hendene fra lommene, for du skal bære dette brudearbeidet» 😉
DSCF8676
Brudearbeid til en ekte vinterbrud. Her med hvite roser (gruppert i en hjerteform), brudeslør, eføy og salix – kattlabber/gåsunger. Symbolbruk i brudearbeidene er tilbake som aldri før (eks. myrt, kranser, hjerter, gamle brosjer, smykker med bilder mm.)
Kjære leser!
Avslutter mitt lange innlegg om vinterbryllup med et koselig og ganske unikt bilde av et ekorn som holder en snøball. Har kanskje ikke så mye med bryllup å gjøre, men følte bare så inderlig for å legge det ved… (litt lei brud og bryllup akkurat nå)
Går du/dere i giftetanker og har vanskelig med å velge når på året dere skal smis i hymens lenker, bør dere seriøst vurdere et vinterbryllup. Håper jeg har gitt dere litt inspirasjon og flere gode grunner til å gjøre nettopp det. 🙂
Varm klem fra meg
Fleur
 DSCF9518