Duftende julekule med lys og saftige julebrød

Fleur1917 views

Hei og velkommen skal du atter en gang være! 🙂 Jeg tar det nesten for gitt at du har besøkt bloggen tidligere for nå er det såpass mange som leser innleggene. Vi, kjære Blomstervenn, er oppe i over 2000 unike lesere flere ganger i uken i desember! 🙂 Det er rekord for den lille «enmannsforetakende» bloggen min, uten reklame av noe slag! 😉 Et lite klapp på skulderen unner jeg meg, for en god del av det det jeg legger ut tar tid. Ønsket om å dele gleden over å kreere noe ut av materialer som kjøpes og høstes fra naturen står sterkt hos meg. Det er derfor flott å se at det når ut til så mange som også er glad i organiske materialer og det å kreere noe fint ut av det til hjemmet sitt! 🙂

Jeg starter denne gangen med å sette deigen slik at julebrødet kan bli med i dette innlegget 😉 Som du ser er det ikke desember når julebrødet bakes! Alle i familien er glad i julebrød og derfor bakes det titt som det er ellers i året også 🙂 Oppskrift på saftig og velduftene julebrød finner du lenger ned på siden 🙂

Velduftende einekule med levende lys. 🙂

Se tips til hvordan jeg laget den her.

Ingen jul for meg uten Svibler/Hyasinter. Det er en del som dufter litt skarpt, så det er best å ikke ha de for nær spiseplassen i hjemmet. Her ser du et annet innlegg med voksing av svibler.

Samme kule, men med litt ekstra dekor i form av lerkekongler, mosekuler og lyslenke på fatet. 🙂

Blanding av levende lys og lyslenke kan fort virke simpelt, synes jeg. Men, føler likevel det fungerer her. Hva synes du? Kom gjerne med en kommentar til innleggene mine, både pos. og neg. og gjerne tips til forbedring 🙂

Farfars saftig og velduftende julebrød (2stk.)
1,2 kg hvetemel, 350g meierismør, 200g sukker, 1ts kardemomme, 6dl melk, 2 egg, 75 g gjær og 200 g rosiner.
Fremgangsmåte: Smuldre smør i melet. Ha i sukker og kardemomme, Varm melken til 37 grader og rør gjæren ut i litt av melken. Pisk eggene inn i gjær og melkeblandingen. Elte så melk- og melblandingen sammen til en lett og seig deig. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse.
Ta deigen på bordet og de den i to eller tre. Fordel rosiner i emnene og trill de til runde brød. Etterheves i ca. 25-30 min. og pensles med egg før de settes i ovnen til steking ved 200 grader i ca. 40- 45 min. (til de blir gyllenbrune). Lykke til! 🙂

Stemningsbilde fra kjøkkenet. 😉 Jeg har heldigvis mye benkeplass for jeg er glad i å dekorere med litt store ting til jul. 🙂

Talgslys, blomster og dyr – en sann fryd for øyet og sinn 🙂

En liten annen variant over samme tema. Her har jeg kun satt til noen hvite og blekede blader (fra Blomster i Byhaven) og en enkel hvit sløyfe. NB: Benytt helst selvslukkende lys når brennbart materiale er så tett på.

Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig så nydelig adventssøndag.
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede       
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede…

Legg gjerne inn en kommentar