Epler i hår og hånd og smakfulle pizzahorn til lunsj

Fleur2 comments1658 views

Hei og hopp her kommer et lite innlegg om hva du kan gjøre med små epler som ikke kan utnyttes til så mye annet enn dekor. Flere av de minste eplene på naboens tre klarer nemlig ikke å utvikle seg ferdig før frosten kommer, og dermed bestemte jeg meg for å benytte de til dekor istedenfor mat. 😉 Min søte nabo Fride er superglad i frukt og bær og stilte derfor friskt opp som modell med epler i både hår og hånd. God fornøyelse, kjære leser og Blomstervenn 🙂

Epler må høstes inn 🙂 De minste benyttes til dekorballer som nå skal lages, men før det…

setter vi i gang med å lage noen herlige pizzahorn med stekt karbonadedeig (kan også benytte oppskåret skinke), ost og pizzasaus (kan byttes ut med ketchup med litt sweet chilli). 🙂

Lyse horn  Ca. 15 stk.
1 liter mel
4 ss smeltet meierismør
3 ss sukker
1ts salt
50 g gjær
4 dl melk

Slik gjør du:
  • Hev deigen til dobbelt størrelse (ca. 45 min) på varmekabler (varmen får de til å heve seg godt) eller heveprogram i ovnen hvis du har det. 🙂
  • Del deigen i 2 emner
  • Rull de ut til en flat sirkel og skjær ut emner (ca. 8 stk. pr. emne)
  • bre utover pizzasaus og legg på fyll og rull emnene til horn (start fra den tykke delen)
  • La de etterheve på platen, (varmekabler) i ca. 15-20 min.
  • Pensle med egg
  • Stekes ved 215 grader og er ferdige når de er lysebrune (ca 10-12 min.)

Eplene settes på tannpirkere av tre (hadde ikke bilde, så viser her med grillpinner fra et tidligere arbeid)

Her fant jeg til slutt et bilde av tannpirkerne som er glimrende å benytte til å feste eplene i isopor, mose- eller halmballer.

Dekorballer kan lages med mange ulike materialer som f.eks, blader, kongler, nøtter, frukt og bær. Eks. med nøttekuler her

Her er min søte nabo Fride med epler og Tillandsiaskjegg i håret og epleball i hendene. Hun liker å lære seg nye ting og ble mer enn gjerne med på selve prosessen/arbeidet, samt stilte villig opp som «eplemodell» 😉

Vil du ikke at bunnen på ballen skal synes, stikker du f.eks inn litt mose, lav, Tillandsia eller annet du foretrekker mellom materialene. Her har nyper fått selskap av litt farget reinlav som gir fin kontrast i både tekstur og farge. 🙂

Skjegglav eller gubbeskjegg fra trær er også flott å benytte i ulike blomsterarbeid, som her mellom eplene. Plukk av fra trærne når du går på tur- det gjør jeg. Flott å benytte i blomsterarbeider til jul også 🙂

Eplediademet Fride har på hodet er enkelt laget ved å tre epler på en litt tykk streng og surre Tillandsiaskjegg rundt omkring.

Til slutt vil Fride og jeg oppfordre deg til å spise mere frukt, og spesielt epler som er så himmla godt! 🙂 Her er en artikkel med 10 gode grunner til å spise mer av det. 🙂

Epler holder seg godt i romtemperatur, men enda lenger i kjøleskap. Smaken kommer best frem når eplene har romtemperatur. Norske Epler er tilgjengelig i juli, august, september, oktober, november. 🙂 Her får du 10 gode grunner til å lage noe ut av epler

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar