Fortryllende blomster fra nærmiljøet

Fleur4 comments2856 views
Ingenting overgår det ekte og naturlige. Slik er det med oss mennesker, dyr og selvsagt også blomster fra naturen. Det naturlige føles alltid rett-  mer ærlig på et vis, og vil for alltid stå mitt hjerte nærmest. I dette innlegget viser jeg deg noen av mine enkle, men søte buketter som er satt sammen av blomster som jeg har plukket på mine turer rundt i nærmiljøet her på Byåsen. Forrige uke var jeg i Sør-Spania, så denne gangen er innlegget krydret med den lille fjellandsbyen Friglianas fargerike dører:)
DSCF4526
Etter dager med regn og sol har blåbærlyngen kommet seg skikkelig. Den er fortsatt litt lys grønn, men likevel vakker sammen med fargerike blomster fra nærmiljøet.
DSCF4540
På en av mine ettermiddagsturer med Tintin (hunden vår) ble denne fargerike buketten med meg hjem. Jeg elsker å plukke blomster når jeg går på tur. Det er ren meditasjon 🙂
DSCF4397
Jeg er glad i vakre inngangsparti. Det og vinduene er det første jeg legger merke til med et hus. Vinduene er øyne og døren er munnen 😉
DSCF4530
Buketten er bunnet sammen med en teknikk som kalles spiralteknikk. Vil du lære deg den kan du se prinsippet her
DSCF4414
Herlig og friskt inngangsparti møter alle som skal inn eller spaserer forbi… 🙂 Vi har blitt mer vågale med farger her i landet også de senere årene. Ser dører i ulike spenstige farger titt som det er når jeg går tur her på Ugla, Byåsen.
DSCF4529
Disse to sjiraffene du ser i bakgrunnen ble med hjem til Trondheim. Skal visst være håndlaget av en fransk designer som er bosatt i Nerja 🙂
DSCF4536
Buketten ble til slutt med meg inn. Avskårne blomster gir en egen friskhet i hjemmet. Hva synes du? Er du også en av dem som bare må ha noen friske blomster på bordet til helgen? 🙂
DSCF4413
Jeg falt pladask for denne fargen også… så delikat! 🙂
DSCF4253
Ny bukett fra en av mine turer. Disse røde blomstene er jeg ikke sikker på hva heter. Jeg fant de langs veikanten, satte til noen blader som ligner bringebær og noen gule skjermblomster. Dessverre sto de ikke særlig lenge…, men slik er det med en del blomster vi plukker i naturen. De trives best med å suge vann fra roten, ikke fra stilken.
DSCF4254
Blomsterbibelen av Elsa M. Felsko arvet jeg etter en søt, gammel dame. Om sommeren er den flittig i bruk 🙂
DSCF4415
Nok en herlig ytterdør. Blank og nymalt ser det ut til.
DSCF3986
Avslutter med denne lille buketten for denne gang. Her har jeg satt til på noen blomster fra St.Paulia planten. Du kan sikkert se dem.
Buketten sto fint i flere dager 🙂
DSCF4426
Forelsket meg helt og holdent i denne vakre blåfargen 🙂 Du synes også den var lekker, ja! 😉
Kjære Blomsteramigo! 🙂
Ut å plukke blomster! Ingenting får meg til å slappe mer enn det. Her er et lite sommerminne fra jeg var lita jente…  I helgene våknet jeg grytidlig, lenge før alle andre i familien. Jeg listet meg rundt, smurte niste, tok saft på flaske og dro på blomsterpiknik. Når jeg kom tilbake fra turen, spiste jeg frokost med familien, og på bordet sto en nyplukket bukett 🙂 Blomster og dufter er det jeg husker best fra min barndom… hva med deg?
 Varm sommerklem fra meg til deg.
Fleur
DSCF4422
Klassisk farge på ytterdør fra sydlige strøk 🙂

 

 

 

4 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar