Hjertebukett med søte Engkarse

Fleur2216 views
Hei, så kjekt at du fikk lyst til å se litt mer på hva jeg har laget denne gangen! ♥ Jeg skal ganske enkelt vise deg en hjerteformet bukett av yndige Engkarse som jeg laget for ca. en måned siden. For de fleste er nok denne søtnosen bare en ugressplante som absolutt ikke plukkes og settes i vase. 🙁 Mange ergrer seg over den, og det spesielt når den dukker opp på en ellers plettfri plen eller i et striglet bed 😉 Jeg er så heldig å ha en nabo som gjør nettopp det, og derfor fikk jeg plukke så mange jeg ønsket og et nytt blomsterprodukt ble til. 🙂 Forhåpentligvis like mye til glede for deg, kjære leser, som for meg. ♥
For meg er Engkarse slettes ingen ugressplante, men en supersøt og forholdsvis holdbar villblomst ♥
Det er den fiolette Engkarse- Cardamine pratensis med mørkere årer og gule støvknapper som har hovedrollen i dette blogginnlegget 🙂 Rist ev. stivhet i skuldre og nakke bort med å løfte skuldrene opp og ned 5 ganger… og rett og slett la deg så bedåre først som sist… 😉
Litt om tekniske løsninger. Det er flere måter å lage en hjertebukett på, men jeg løste det denne gangen på dette viset.
Først teipet jeg strenger sammen i passelig tykkelse for så å bøye de til en hjerteform. Til formen festet jeg tre strenger viklet med florateip og bøyd til et skaft. Vikletråd ble så surret litt over formen og festet. (Som du ser er dette litt grovt og fort laget).
NB: Som du ser startet jeg med blomster i ytterkant, noe jeg ikke ville ha gjort hvis jeg laget en ny. Stilkene er skjøre og det er derfor vanskeligere å stikke de inn i midten av buketten etterpå. Det gikk greit, men helt sikkert enklere å gjøre det motsatt. Det er egentlig nokså logisk  😉
Her ser du undersiden av buketten. Teknikken er fortsatt godt synlig, men det dekker jeg til slutt.
Tips: Ikke klem så hardt rundt stilkene når du binder. Det er enklere å fylle inn blomster der du mangler på den måte. Alle stilkene settes i spiral. Benytter du ikke denne teknikken vil flere av stilkene klemmes og knekke ved binding.  Teknikken ser du her i et tidligere innlegg.
Nå er buketten snart ferdig… 🙂
Mange slike tuer med Engsmelle vokser på naboens plen. Herlig for meg 😉
Som du ser har jeg satt til noen stilker med Marikåpe også, men ikke på hele formen. Den syrlige gulgrønne fargen fra støvknappene var så fint å gjenta litt ut av formen, synes jeg. 🙂
NB: Pass på å få en god «rompeform» ellers kan hjerteformen lett bli litt utydelig. Skal det være hjertebukett, så skal det være hjertebukett! 😉
Vakkert eller hva? ♥
Undersiden av buketten, Her ser du at det meste av teknikken er skjult. Jeg liker å bruke naturtråd når jeg binder buketter og synes også det er finest til vidunderlige villblomster. Et godt/nokså stramt og tykt bindepunkt måtte til for å samle alle stilkene. 🙂
Til deg fra meg, kjære leser. ♥ En bukett fylt med gode ønsker om en vakker helg. 🙂 Klem fra meg. Fleur ♥

 

 

Legg gjerne inn en kommentar