Luftig julekrans av einer og brudeslør, og et lite besøk på Strå Blomsterverksted.

Fleur2314 views

Så hyggelig at du hadde tid og lyst til å ta deg en tur innom bloggen min. Det tyder jo på at du synes bildet eller overskriften virket interresant for deg. 🙂 Jeg har nå så smått begynt å forberede til jul. Utelysene er på plass og sannelig er også kransen ved inngangsdøren også det. Det er særdeles tidlig til meg å være. Men, det er jo ikke noe for tidlig da! – det er faktisk helt perfekt timing å ha julekransen/dørkransen på plass denne helgen – det er jo tross alt 1. søndag i advent! 🙂 Lykke til med forberedelsene du også 🙂 Denne gangen har jeg krydret innlegget med noen bilder fra Strå Blomsterverksted

Du trenger et halmunderlag/halmring. Størrelsen velger du selvsagt selv, men min er ca. 30 cm. i diameter. Tang og vikletråd er eneste hjelpemiddel og redskap du trenger for å binde en slik krans.

Strå Blomsterverksted- en nydelig liten blomsterhandel mellom Bakklandet og Solsiden her i Trondheim.
Strå Blomsterverksted- en nydelig liten blomsterhandel mellom Bakklandet og Solsiden her i Trondheim.

For at uttrykket skal bli luftig og lett, må det være litt lengde på greinene og brudesløret. Jeg starter på kransens venstre side. Legger einer og litt slør på kransstammen med toppene oppover og vikler ca 1/3 opp på stilkene. Vikle stramt to til tre ganger rundt for materialene må sitte godt fast. Fortsett å legge på greiner og litt slør (der du ønsker) og jobb deg videre mot høyre.

Kransen ble skikkelig luftig og fin 🙂

Uhøytidelig og varm atmosfære med sterke 60-talls vibber preger Strå Blomsterverksted

Jeg er heldig som bor her på Byåsen/Ugla med så fine turstier og vakker natur i umiddelbar nærhet. 🙂 Det er derfor enkelt å plukke med meg litt materialer når jeg erute på tur. Men, jeg må nok kjøpe inn edelgran og ekstra einer, type squarrosa, eucalyptus og ev. andre grønne materialer for å lage flere kranser til familie og venner. De fleste blomsterbutikker selger bunter med granbar, og ligger det ikke einer (squarrosa) for salg i butikken, spør du bare dekoratørene om det. Aller helst bør du ringe inn en ordre slik at du er sikker på å få det du trenger i tide. 🙂

Denne kransen trenger ikke pynt synes jeg, men litt tåler den. Her er et eksempel- en liten håndlaget pute av lin (serviett/decoupage) som jeg laget for flere år siden.

Velkommen inn...
Velkommen inn…

Her er også et eksempel på enkel dekor. Hjertet er laget av papp med serviett utenpå og bånd på siden – også decoupage.

Dekoratørene på Strå Blomsterverksted legger vekt på kvalitet og på å skape unike produkter til hver enkelt kunde. Inspirasjonen blir drevet av de ulike sesongene.

Når kransen er så flott i seg selv skal det ikke mye dekor til. Selv synes jeg det er lekkert med en aksent (et blikkfang) som f.eks. en sløyfe, en gruppe med kongler og lignende. Men, bindes kransen med flere ulike materialer, er det selvsagt ikke nødvendig med ekstra pynt/dekor.

Den fineste dekoren kan du enkelt lage selv. 🙂 Det eneste du trenger er papp, servietter, tråd, bånd, hullemaskin og decoupagelim (Panduro)

Her har to små fugler fløyet på plass.

En lekker krans fra Strå Blomsterverksted 🙂 Ha det godt til neste gang vi treffes her på bloggen. Varm klem fra meg til deg, kjære Blomstervenn og lykke til med juleforberedelsene.

Legg gjerne inn en kommentar