Påskeblomster i gipsegg

Fleur3354 views
Delikate gipsskåler fra Serax
Forleden tok jeg meg en tur innom Cornelias hus (Interiør og klesbutikk) her i Trondheim, og fant nydelige, små gipsboller/skåler. Flere påsker på rad har jeg laget slike former av ballong og gipsbånd. Men, nå som de finnes i gips med glasert bunn, måtte jeg bare slå til. De dinglet i posen med meg hjem, og ble selvfølgelig fylt med vakre snittblomster, denne gangen i hvitt og gult fra blomsterbutikken Floriss på City Lade. 🙂
S0181592
Her ser du de små eggene jeg laget til påsken i fjor (laget av gipsbånd over en ballong). De blir skikkelig fine, men du må ha noe i bunnen hvis du skal ha blomster eller planter i dem. De små bollene/skålene fra Serax er også av gips, men selvfølgelig godt glasert innvendig og derfor helt tette. 🙂  se Innlegg fra i fjor her
S0161588
Gipsegg som dette er enkle å lage. 🙂 De er superfine, og får en stilig tekstur som minner om litt «grovkornet» eggeskall hvis du lar være å glatte for mye over den våte gipsen. Jeg pleier å bruke en avklippet plastkopp i bunnen for planter og snittblomster. 🙂
 «Seraxegg» fylt med noen av vårens vakre snittblomster
Jeg har valgt å arrangere blomstene litt nedenfor kanten på bollene/skålene slik at den fine, litt ujevne formen kommer godt til syne. Luft mellom materialene gir dybde i arbeidet (ser bunnen av skålen) 🙂
DSCF0855
Delikat med hvitt, gult og lys grønn, skikkelig vårfornemmelser gir det. Ikke sant? 🙂
DSCF0829
Litt bevegelse i arbeidet skaper du ved å plassere blomstene i litt ulike høyder. Det er for å unngå et statisk og kjedelig stykke arbeid.
DSCF0369
Før jeg velger å kutte snittblomstene, har jeg de som regel i «normal» lengde en stund. (Med et hjerte for blomster er det vanskelig å gjøre det med en gang de er i hus). Etter noen dager i vann, gir jeg blomstene et nytt friskt snitt (med skarp tapetkniv) og rent vann med holdbarhetsmiddel. Hater grumsete vann!
DSCF0859 (1)
Fant en nettside som heter mitthjem.as som også har disse delikate gipsbollene. De kalles Serax Plaster Bowl og finnes i 2 ulike størrelser. Den største er Ø11cm H 7,5 cm. De er også ment til å ha telys i.
DSCF0845
Søte harer i vårlige farger hører med… (Bokhandel)
IMG_3764
Harepuser på glass er også et must i påsken 😉
DSCF0801
En av mine favorittharer (bokhandel for flere år siden). I fjor påske bar han karse på ryggen, i år små Påskeliljer 🙂
DSCF0886
Bollene er også fine på fat…
DSCF0875
og gjerne med stearinlys som gir en nydelig stemning om kveldene…
DSCF1856
Jeg er veldig glad i påskehøytiden, mer en julen. Så forberedelsene til påske er alltid på topp her i huset. Her ser du et lite utvalg av påskeeggproduksjonen. 😉
DSCF0889
Primulablomster, Ranunkler- Ranunculus asiaticus og Påskeliljer- Narsissus pseudonarcissus (mini) koser seg sammen
Nedtelling til påske 🙂
Ser virkelig fram mot deilige dager sammen med familien i påsken. Vi skal som alltid til Agdenes og hytta «Havgløtt» til mine svigerforeldre. Mine to gutter (mann og sønn) og jeg synes det er så deilig å  reise ut av byen og til kysten av Trøndelag på denne tiden av året. Alt der ute på Agdenes er godt – slik som naturen, luften, utsikten, lydene, duftene og selvsagt maten til a svigermor :
Ha det godt så lenge, så treffes vi plutselig igjen 😉

Varm klem fra meg
Fleur