Rosa og søtt som bare det? – Faget eller blomstene? ;)

Fleur3371 views
Hei, så koselig at du fikk lyst til å se litt mer enn bare det første bildet i dette innlegget. 🙂 Nå skal jeg ta deg tilbake til våren og sommeren for et par år siden, da jeg laget disse søte blomsterarbeidene som snart presenteres.  Men først, som du sikkert vet, så jobber jeg ikke lenger verken som blomsterdekoratør eller faglærer, men klamrer meg derfor fast til faget så godt jeg kan gjennom bloggingen 😉 . Det å jobbe som blomsterdekoratør er fantastisk, men også veldig krevende og mye mer slitsomt for kropp og sinn enn det de fleste vet. Det er nok kun de som har vært i faget en stund/jobbet i blomsterbutikk, hagesenter mm. som vet hvor mye det krever. Det å jobbe med ferskvare, yte service til kunder i butikken, på telefonen, ta i mot (på ulike kanaler) bestillinger og samtidig være kreativ det meste av tiden er utfordrende når butikken i tillegg må holdes i orden og se delikat og fristende ut. Du er med andre ord – ALDRI ARBEIDSLEDIG! 🙂
Min vakre nabo Theresa med en enkel bukett med Grenroser, Hortensia og Eucalyptus. ♥
For meg er det viktig å vise respekt for de ulike materialer og la de få lov til å skinne med sitt nærvær…
Brudekuler med Gåsunger- Salix, Hortensia- Hydrangea og Ceropegia- Hjerteranke. Supersøte til brud og brudepiker.
Oversatt: Når jeg blir stor vil jeg bli Blomsterdekoratør. Denne er bare så søt at den måtte med 🙂 Selv bestemte jeg meg allerede på barneskolen at jeg ville bli nettopp det! ♥ 2. ønske var faktisk krimainaletterforsker 😉
Jeg fortsetter i det sukkersøte hjørnet i kveld med denne buketten som bare er halvferdig…
Underlaget er laget i denne geniale teknikken og surret/viklet med buljongtråd utenpå Sølvtråd (plante).
Før vi går videre i bukettlagingen har jeg lyst til å ta deg med til denne Botaniske hagen for å se på en tropisk slyng/liane/klatreplante. Blomstene er ganske så ubetydelige på den, men bladene (svøplader) rundt har en så intens rosa farge at det ikke er sant! 🙂
Norsk navn på denne tropiske skjønnheten er Trillingblomst (fordi den har tre blomster i midten). Bougainvillea (som er det botaniske navnet) er nok den ultimate planten vi forbinder med syden og eksotiske steder! Sitter du på en uterestaurant i syden, slynger den ganske sikkert en av sine lianer i nærheten av deg. 😉
Bladene kommer i mange spennende nyanser innen rosa og lilla, men finnes også i hvit og oransje. Planten har fått navn etter den franske oppdagelsesreisende Louis Antoine de Bougainville. Nei, nå må det arbeides videre med buketten…
Peonblader, blader fra Sølvkrans og blomsterhoder fra Kuleprimula og St. Paulia er ganske enkelt limt på bukettunderlaget med kaldlim (Floral Adeshive)
Tips: For at det hele skal bli mer levende og med mer dybde bør du lime litt lag på lag og vær obs på «ansiktet» til blomstene- hvilken vei de ser… ♥
Ettersom jeg ikke har flust med blomster å benytte på bloggingen, må jeg bruke det meste av hva naturen har å by på. ♥ Det er nok derfor mange gir tilbakemelding på at jeg har litt uvanlige sammensetninger i arbeidene mine. Det er på ingen måte negativt, sier de, men heller litt forfriskende…  🙂 Jeg synes selvfølgelig det er en hyggelig tilbakemelding 🙂
En absolutt favoritt- Forglemmegei ♥, måtte med i denne buketten også.
Forfriskende, sommerlig og unik brudebukett med blomster fra hage, grøftekant og blomsterbutikk ♥
Ha en fortryllende uke min kjære Blomstervenn! ♥
Ta vare på deg selv og de rundt deg.
Varm klem fra meg som allerede ser fram til våren… ♥ Hva med deg?

Legg gjerne inn en kommentar