Rosa sløyfe av lyng for ekstra styrke i kampen mot brystkreften

Fleur2246 views

HURRRRA! for min gode nabo Berit som fikk beskjed fra kirurgen sin ved St. Olav Hospital om at hun har vunnet kampen over brystkreften. Hun ble operert 19. oktober og fikk det glade budskapet i dag 9. november. Berit trenger ingen etterbehandling, kun komme til kreftene etter operasjonen. 🙂

Her er trespon (som jeg kaller det) som skal formes til en rosa sløyfe form – et såkalt underlag på fagspråket. 🙂 Har du ikke tilgang på dette, kan du benytte f.eks. halm eller mose.

Først former jeg en tykk streng som en sløyfe (har dessverre ikke bilde av det, men det ser du nok for deg) 😉 Utenpå strengen vikles trespon med vikletråd. For at lyngen skal få litt fuktighet, og dermed holde seg bedre, velger jeg å vikle på et lag med lav. Til dette benytter jeg myrtetråd (grønn)

Jeg er ikke så begeistret for årets rosa sløyfe design, derfor laget jeg denne som ble designet av «The Skappels» i fjor.

Selv synes jeg det var enklest å starte nede i sirkelen og vikle oppover/framover slik som vist her. Samme hvilken side du velger, det avhenger av hvilken retning du ønsker at spissene på lyngen skal gå. 🙂

Den vannrette linjen festet jeg på til slutt. Det gjør det litt enklere å komme til når du vikler. Når sirkelen er ferdigviklet, startet jeg naturlig nok ytterst på «beina». 🙂

Helt til slutt vikles den vannrette linjen. Start fra endene og jobb mot midten. Tips: har du noen åpne hull/mangler litt lyng, kan du lime litt her og der. Det funkær så det susær 😉

En kake må jo også bakes når det er noe som skal feires. 🙂

Når jeg har det travelt og skal bake, lager jeg nesten alltid rullekake. Normalt sett (uten pynten marsipandekor) tar det en meg kun halvtime. Det er ikke verst med tanke på at den er så god som den er, rimelig er den også. Her er to andre innlegg med Rullekake og blomster, En vakker bukett med Engsmelle og en rullekake med jordbær og karamell

Jeg kunne selvfølgelig ikke si nei til min koselige nabo Berit, om ønsket om en organisk – rosa sløyfe. Dette bildet er tatt før hun fikk det glade budskapet fra kirurgen sin. Berit var redd, men optimistisk og veldig glad og takknemlig for symbolet som skulle være med å gi henne ekstra kraft i kampen mot brystkreften. 🙂

Som Berit sa: Denne skal henge Leeenge! 🙂

Går du forbi huset til Berit og hennes familie kan du lett se den Rosa sløyfen. Symbolet lyser opp i mørket og henger der av en god grunn.

En liten detalj fra Berits hage. Et nydelig lite symbol, ikke sant… 🙂

En ekstra god grunn til å heve glasset 🙂

Jeg er veldig glad og veldig takknemlig for at det gikk så bra med Berit. Her er en lenke til et liv etter kreften

Mammografiprogrammet

Legg gjerne inn en kommentar