Små, blå favoritter og en supergod fruktpai

Fleur3099 views
Hei, så hyggelig at du fikk lyst til å ta en nærmere titt på hva jeg har laget denne gangen. 🙂 I hagen vår er det noen aldeles nydelige blå blomster som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. ♥ De er bitte små, men du kan ikke unngå å legge merke til dem på grunn av deres vakre og intense farge. Du skjønner sikkert hvilke blomster jeg sikter til… – Ja, det er den yndige, lyseblå Forglemmegei og den litt mørkere blå, men like intense og vakre Vårkjærminne. Som du kanskje vet har jeg også en forkjærlighet for god bakst, så i dette innlegget legger jeg ved oppskrift og bilder av min aller beste rabarbra- og jordbærpai. God fornøyelse, kjære Blomstervenn! 🙂

Bunter med små, blå favoritter ♥

Se så intens blåfarge Vårkjærminne har!! Fantastisk gammel staude som sprer seg lett.

Små, rustikke vaser av betong synes jeg fremhever de søte blå på en fin måte. Slik lages de

Denne rabarbra- og jordbærpaien er min sommerfavoritt nr.1  Den er bare såååå nydelig og lett å lykkes med. 🙂
Paibunnen
 125 g smør i terning
200g hvetemel
50 finkvernede mandler
75 g melis
1 egg
Slik gjør du:
Ha smør, hvetemel og finkvernede mandler  i en bolle og smuldre det grovt. Tilsett deretter melis og egg, og rør raskt sammen. Jeg bruker hendene, men du kan også bruke kjøkkenmaskin, men uansett hva du benytter er det viktig at du ikke bearbeider deigen mer enn nødvendig for at ingrediensene skal bli blandet sammen til en jevn deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en time. Den kan gjerne hvile der over natta.
Smuldretopping
75 g hvetemel
75 g smør , i terninger
75 g brunt sukker
50 g hakkede mandler
Mens du likevel er i gang kan du samtidig lage smuldredeigen. Sett den gjerne kaldt til du skal benytte den.
Slik gjør du med deigen: 
Smør og strø en paiform som er ca. 28 cm i diameter. Kjevle ut deigen på bakepapir eller plast og legg den i formen og trekk av bakepapiret/plasten. Trykk godt inntil formen og pass på at deigen ikke blir for tynn langs kantene. Sett paiformen i kjøleskapet mens du gjør klart rabarbra- og jordbærfyllet. Ovnen setter du på 180 grader med over og undervarme. 🙂

Lun fruktpai serever jeg som regel med is og krem. Vaniljesaus er også nydelig til. ♥
Rabarbra- og jordbærfyll
450 g rabarbra, i jevnstore biter (ca. 2 cm)
300 g jordbær, deles i to-fire (avh. av størrelsen)
170 g sukker (smak til)
3 ss potetmel
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Vask og rens frukta og del dem opp. Rør de lett sammen med sukker, potetmel og vaniljefrø/vaniljesukker. Fordel frukta oppi paibunnen (som ikke skal forstekes!!) og stek den på midterste rille i 20 minutter. Fordel så smuldredeigen over og stek paien i ytterligere 30 minutter til. Har den fått en fin og gyllen farge er det et godt tegn på at den er gjennomstekt. 🙂 Avkjøl paien på rist i ca. 20 minutter før servering.

Her har jeg satt de små betongvasene med vann på et rektangulært fat og begynt med å sette i noen strå fra grøftekanten.

Søt og kortreist bordpynt 😉

Snitt de tynne stilkene med en skarp kniv. Jeg benytter alltid et nytt blad i tapetkniven til slike sarte stilker. NB: La aldri avskårne blomster stå i solen, verken inne eller ute!

To blå favoritter som sprer seg lett. Vil du se et annet innlegg med Forglemmegei trykker du her

Ville bare vise deg hvordan det blir når man setter de små betongvasene på et rundt fat i samme materiale. 🙂

Samme arbeid, men i at litt annet og mørkere miljø. ♥

Her ser du jeg har satt til noen bregner (ikke bruk unge skudd for de har vanskelig med å trekke vann fra stilken) som vokser i hagen her på Ugla/Byåsen.

Kjære, Blomstervenn! ♥ Håper du koste deg med innlegget og at det kanskje gir deg litt inspirasjon til å plukke dine egne materialer og gjøre noe fint ut av dem. Rundt oss i naturen har vi nå mange små under som er mye mer holdbare i vasen enn man ofte tror, varebehandling og oppbevaring er viktige stikkord her 😉
Varm klem fra meg
Fleur

 

 

Legg gjerne inn en kommentar