Stilfull dørkrans og Bestemors vidunderlige eplekake

Fleur253 views
Liker du det enkle og stilfulle til jul er dette noe for deg! 🙂 Denne gangen har jeg laget en krans på «bestilling» fra min gode nabo som ønsket seg noe stilrent og naturlig på døren til jul. Som du sikkert har forstått, har også jeg en forkjærlighet for det friske og duftende som naturen har å by på. Til dette arbeidet har jeg høstet og benyttet mange herlige kongler fra et gammelt tre som lå nede her i Bymarka (Trondheim). All vintergrønt er klippet fra trær i egen hage ;). Bestemors vidunderlige eplekake med krem får du også servert i dette innlegget. Håper alt faller i smak. ♥
IMG_8674
Teknikk for å lage kransen : Tykk streng bøyes til en ring i ønsket størrelse. Mose vikles på. Så er det bare å vikle vintergrønt til mosekransen. Vil du ha mer teknisk beskrivelse ser du her
S0073291
Slik er kransen uten dekor. Lag gjerne mindre kranser av rester 🙂 De er fine å henge på kranser eller f.eks. rundt kubbelys eller som lysmansjett på store lysestaker.
S0103297
Ikke så verst på baksiden… NB: Pass på at ikke noe stikker ut av streng ol. som kan skrape opp døren.
S0554184
Ville bare vise deg disse fine voksede konglene. Vokses på samme måte som svibler. Se innlegget om voksede svibler her.
S0024005
Konglene har jeg ganske enkelt limt på bar og kransring med limpistol.
IMG_8604
Her ser du den triste, fallende Furua med alle de nydelige konglene… ♥
S0074014
Så ble julekransen hengt på naboens dør. Hva synes du? Var den enkel, naturlig og stilfull slik min nabo ønsket? 🙂
S0204030
Som du ser har jeg valgt å lime konglene på som formen på en girlander. Spissene på konglene peker oppover på hver side med en sløyfe som blikkfang.
IMG_8603
Skal du hente materialer i naturen bør du vise respekt for den og ta med deg tang. Ikke riv og slit i greiner og lyng! NB: vær bevisst på å ta litt her og der og ikke ribb en hel busk! Det var dagens moralske pekefinger fra meg 😉
S0194029
Sløyfen er satt sammen av to ulike bånd. Jeg har ganske enkelt limt de sammen og laget en sløyfe som er festet med streng i kransen
IMG_8861
Laget denne eplekaken (fra naboens vinterlager av epler) i går og den ble helt fantastisk god 🙂 Den falt i hvert fall i smak hos mine naboer, min samboer og meg selv 🙂

Bestemors vidunderlige eplekake

Enkel å lage og tar ca 1-1,5 time (litt avhengig av hvor effektiv du er 😉 )
Rund, smurt springform (med bakepapir i bunnen) str. 24-26cm
Stekes på nederste rille ved 180 grader i 35-40 min.200 gr. smør
150g sukker
Dette piskes hvitt
3 egg piskes inn ett og ett av gangen i smørkremen.
200g hvetemel, 1ts bakepulver, 1ts bakepulver siktes og blandes  litt forsiktig inn i smørkremen.
Hell kakerøren i springformen og smør den ca. 1 cm oppover kanten på formen
4 skrellede epler i litt tykke båter fordeles pent i formen. (Trykk de ned i røren)
Dryss over perlesukker, hakkede mandler og pistasjenøtter
Kaken holder seg saftig og god i flere dager i kjøleskapet og kan gjerne fryses. 🙂
Jeg liker best å servere den lun (150-175 grader noen minutter i varmluft) med pisket krem ved siden av. 🙂
Lykke til med baksten! ♥
 S0015172
Her kan du se innlegget om å vokse dine egne Svibler/Hyasinter.
Kjære Blomstervenn!
Håper du fortsatt har en fin jul og at roen har for alvor senket seg i heimen før det braker løs igjen på nyåret. Kanskje jobber du litt i mellomjulen eller du er så heldig å ha fri helt til 2. januar og min bursdag? 😉 Har fortsatt mange blogginnlegg som venter på å bli publisert, så kom innom her i ny og ne for flere julete tips.
En riktig god´klem fra meg til deg.
Hilsen Fleur

 

 

Legg gjerne inn en kommentar