Vi tenner fire lys…

Fleur2437 views

Hvor startet tradisjonen med tenning av lys?

Trolig startet adventslystenningen på et barnehjem i Tyskland, i byen Hamburg. Johann H. Wichern som var prest og indremisjonsgrunnlegger, laget i 1839 eller 1848 en krans med hele 28 lys, 24 små røde og 4 store hvite. Kransen pyntet han med friske greiner fra bartre. Hver dag under gudstjenestene Heinrich holdt, lot han et barn tenne et nytt lys. Bruken av adventskransen spredde seg, først i Tyskland, og i løpet av 1900-tallet til mange andre land. (kilde: W)
dscf3955
Mose og smålys gir en varm stemning mellom glassene med Araucaria
dscf3945
For deg som liker det enkle og rene, og ikke for mange og sterke farger. Naturlig, rent og enkelt/minimalistisk 🙂

Hvite og sorte lys

I dette innlegget har jeg dekorert den samme adventsstaken som jeg har gjort tidligere. Denne gangen viser jeg deg to utgaver, en med sorte lys og en med hvite. Materialene er for det meste arrangert/lagt i selve lysestaken eller de er stukket i oasis for å få tilgang på vann. Da gjenstår det bare for meg å ønske deg en riktig god 4. søndag i advent. Kos deg masse 🙂  (Lysestaken har jeg kjøpt på Byåsen Blomster)

Adventsstake med hvite lys

dscf4003
Denne adventsstaken er genial, for du kan forandre med å legge til nye materialer gjennom advent. Visner noe, er det bare å bytte ut. 🙂 Her ser du at jeg har satt til svibel og en liten lerkekrans for å illustrere det hele litt bedre. Gjenta materialene flere steder i arbeidet så det får en god helhet.
dscf4011
Lerkekrans er enkelt å lage med friske, myke greiner. Bare tvinn greinene sammen og fest med små strengfester hvis det er nødvendig.

Alle lys tent i kveld…

Vi tenner 4 lys i kveld og lar dem brenne ned.
For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred på denne lille jord, hvor menneskene bor.
dscf4009
Bitte liten lerkekrans rundt glasset er jo søtt 😉
dscf3957
Hva med noe så enkelt som dette? Kun mose, noen glass med grønt og en hjertepute…
dscf3987
Stemningsbilde… «ja, jeg måtte ha med bambi denne gangen også!  😉

Adventsstake med sorte lys

dscf5453
Denne utgaven med sorte lys har også et naturlig uttrykk, slik som den med hvite lys.
dscf5292
Lekre trestjerner og girlander fra Kremmerhuset. (løp å kjøp, nå har de 30%) Einer plukker jeg i naturen og Squarrosa/einetype tok jeg fra planten min.
dscf5244
Her ser du hvordan jeg setter i oasisen (gjør selvfølgelig det samme på begge sider ) Legg den først i ganske kaldt vann og ikke klem den ned i vannet. La den gjøre jobben selv 😉
Jeg liker best å starte med staffasjen/det grønne (hvis det er noe)
dscf5246
Tilbake til ferdig resultat… og mer adventsstemning… 🙂
dscf5287
Furugreina har jeg klippet ute og satt i vann. Er den ikke lekker i denne brune glassvasen fra Kremmerhuset?
dscf5454
Jul i stua på Byåsen 🙂
dscf5447
Er ikke de lange kanelstengene lekre? De er ikke så enkle å få tak i.  Men, her om dagen fant jeg dem i den kule popp-opp blomsterbutikken til enda kulere Karianne Almås her i Trondheim. 🙂

dscf5291

Har du scrollet deg nedover helt til dette siste bildet, tar jeg det for gitt at du er en av mine trofaste lesere. Du fortjener en marsipan og en konjakkule – Vær så god! Ta en til du! 😉 De er supergode!

Kjære leser, med munnen full av godteri! 😉

Beklager at innlegget kom ut litt seint, men slik er det noen dager, man rekker ikke over alt. Håper likevel det kan være til glede, og kanskje også litt inspirasjon. Nå skal jeg se siste episode av Farmen og kose meg med litt nybakt sjokoladekjeks. Oppskriften har jeg lagt ut i et tidligere innlegg

Go og varm klem til deg fra meg
Fleur